|

Marina okudu Bakan ağladı

Fener Rum azınlık okullarının yıl sonu etkinliğine katılan Çubukçu, Marina Sözde'nin İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarına boğulması üzerine duygusal anlar yaşadı.

Oktay Mehmet
00:00 - 12/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 02:08 - 12/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Marina okudu Bakan ağladı
Marina okudu Bakan ağladı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Fener Rum azınlık okullarının yıl sonu etkinliğine katıldı. Özel Fener Rum Lisesinde düzenlenen törene gelişinde öğrenciler Bakan Çubukçu'yu ellerinde kırmızı-beyaz güller ve Türk bayrakları ile karşıladı. Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği, 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma' yarışmasında birinci olan Zapyan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Marina Sözde, etkinlikte sahne sahne aldı. Maria'nın İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okurken gözyaşlarını tutamaması Bakan Çubukçu'yu da duygulandırdı. Marina Sözde'yi tebrik eden Çubukçu, etkinliğin geri kalanını yanına oturttuğu küçük kızla izledi.

SİRTAKİYE AYAKTA ALKIŞ

Tören sonunda Bakan Çubukçu, mezun öğrencilere sembolik diplomalarını verdi. Okul müdürleri de Bakan Çubukçu'ya günün anısına plaket sundu. Çubukçu, daha sonra öğrencilerden oluşan koro tarafından Rumca ve Türkçe okunan 'Üsküdar'a gideriken' adlı şarkıya eşlik etti. Öğrencilerin Yunanistan'ın milli oyunu Sirtaki gösterisini ise Çubukçu ayakta alkışladı.






14 yıl önce