|

Osman Nuri Topbaş'ın 'Ziyafet Sofrası' sahnede

Osman Nuri Topbaş Hocaefendi’nin “Hüdayi’nin Ziyafet Sofrası” isimli eserinden tiyatroya uyarlanan oyun 3 Aralık Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde ücretsiz sahnelenecek.

Yeni Şafak
09:34 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:43 - 30/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Hüdayi'nin Ziyafet Sofrası, 3 Aralık'ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Osman Nuri Topbaş Hocaefendi'nin kaleme aldığı “Hüdayi'nin Ziyafet Sofrası” kitabından esinlenilerek Tiyatro Külliyen Grubu tarafından hazırlanan Ziyafet Sofrası Tiyatro Oyunu sahneleniyor.



Yönetmenliğini Osman Doğan'ın yaptığı “Hüdayi'nin Ziyafet Sofrası” oyunu komedi türünde, 90 dakika süren tek perdelik bir oyun.



Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde 3 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek olan tiyatro gösterimi ücretsiz ve herkese açık olarak yapılacak.





Oyunda neler anlatılıyor?


Soğuk bir kış günü… Üsküdar'da, yolu Hüdayi dergâhına düşen iki sarhoş; Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal. Karınlarını doyurmak için geldikleri dergâhta manevi bir ziyafetle karşılaşan Kemaller, yeni bir hayatı tanımaya başlarlar.



Ne var ki ön yargılar ve çekinceler, yılların verdiği alışkanlıklar ve bilgisizlik ile birleşince, yaşadıkları büyük değişim de komik olaylara sahne oluyor.





#Osman Nuri Topbaş
#Hüdayi'nin Ziyafet Sofrası
#Tiyatro
#Oyun
7 yıl önce