|

Safari park kapalı gişe

Gaziantep’teki Türkiye’nin ilk safari parkını ziyarete açıldığı 23 Nisan’dan bu yana yaklaşık 375 bin kişi ziyaret etti. Parkta 25 türden yaklaşık 250 hayvan, tel örgü olmadan görülebiliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:20 - 14/06/2015 Pazar
Diğer

Gaziantep'te açılan ve 25 türden yaklaşık 250 hayvanın doğal ortamda serbestçe dolaştığı Türkiye'nin ilk safari parkını, açılışından bu yana 375 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın da dördüncü büyük hayvanat bahçesi konumunda bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin içinde, 150 dönüm arazide inşa edilen safari park Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.


ARAÇLAR ÖZEL TASARIM

Safari parka gelen ziyaretçiler, özel tasarlanan araçlarla, hayvanları doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı buluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Celal Özsöyler, safari parkın açıldığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Safari parkın 23 Nisan'da açıldığını hatırlatan Özsöyler, açılışından bu yana ziyaretçi sayısının yüzde 50 arttığını vurgulayarak, “Ziyarete açıldığı günden bu yana yaklaşık 375 bin kişi safari parkı ziyaret etti. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen ziyaretçilerin yanında başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkelerinden turistler de safari parkımıza ilgi gösteriyor” diye konuştu.


#Gaziantep
#Safari park
#Celal Özsöyler
9 yıl önce