|

Sigara yerine iskender

Sivas'ta bir lokanta, sigara içen vatandaşların bu alışkanlığı bırakarak iskender kebabı yemeleri için reklam kampanyası başlattı.

Aa
00:00 - 12/02/2007 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 12/02/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Sigara yerine iskender
Sigara yerine iskender

Eski Belediye Sokak'taki bir iskender kebap lokantası, başlattığı kampanyayla sigara tiryakilerinin günde içecekleri ortalama bir paket sigaranın yerine iskender kebabı yemelerini amaçlıyor.

İş yeri sahibi Sebati Manav, yaptığı açıklamada, kendisinin de 7 yıl önce sigarayı bıraktığını, bu dönemde sigara paketlerinin üzerinde yasal uyarılar bulunmadığını söyledi.


'18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER DE YİYEBİLİR'

Kampanyayla vatandaşların sigaranın zararları konusunda bilinçlenmelerini sağlamak istediklerini vurgulayan Manav, şunları kaydetti:

"Kampanyayı bunun için sigara üzerine yoğunlaştırdık. Kampanya için 'İskender yemek öldürmez' sloganıyla yola çıktık. Biraz esprili yaklaştık. Hem sigaranın zararlarını gündeme taşımak hem de kampanyamızı vurgulamak istedik. 2 gün önce başlattığımız kampanyanın 9 Şubat sigarayı boykot gününe denk gelmesi de çok iyi oldu. "

Reklam kampanyası kapsamında iskender kebabın porsiyonunu 6 YTL'den 5 YTL'ye indirdiklerini belirten Manav, bu nedenle hazırlattıkları broşürleri dağıttıklarını söyledi.

Uzun bir süre satışlarını böyle devam ettireceklerini ifade eden Manav, "Vatandaşların sigara yerine et tüketmelerini sağlayacağız. Hem protein alacaklar hem de sağlıklarından olmayacaklar" diye konuştu.

İş yeri tarafından kampanya için hazırlanan reklam panoları ve broşürlerde "İskender öldürmez", "Yasal uyarı: 18 yaşından küçükler de yiyebilir" ifadeleri kullanılıyor.


17 yıl önce