|

Suçlu zeki ama dedektif daha zeki

Örümceğin Maskesi, ünlü dedektif-psikolog Alex Cross'un serüvenlerini bir kez daha beyazperdeye yansıtıyor. "İyi, zenci dedektifi" yine Morgan Foreman oynuyor.

Yeni Şafak
00:00 - 18/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 18:18 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Çok akıllı bir suçlu, ince ince planlanmış bir suç ve tüm zamanların en iyi dedektifi. Yönetmenliğini Lee Tamahori'nin yaptığı Örümceğin Maskesi'nde başrolleri Morgan Freeman, Monica Potter ve Michael Wincott paylaşıyorlar. James Patterson'un aynı adlı romanından (Along Came a Spider) uyarlanan film, polisiye kitaplar yazan dedektif Alex Cross'un maceralarının anlatıldığı ikinci film. Bundan yaklaşık dört yıl önce ülkemizde "Kızları Öp" filmiyle seyircilerle tanışan dedektif Alex Cross'u yine Morgan Freeman canlandırmıştı. Aynı rolü ikinci kez oynamamasıyla tanınan Freeman, bu geleneğini Örümceğin Maskesi için bozarak yeniden Alex Cross kimliğine büründü.



Zamanla yarışmak


Ortağının ölümünden sonra morali bozulan dedektif Alex Cross (Morgan Freeman), aradığı huzuru emekliliğini istemekte bulur. Ancak bir çocuğun kaçırılması olayıyla ilgili olarak posta kutubuna not bırakılmasıyla istemeden de olsa, kendisini federal bir davanın tam göbeğinde bulur. Çocuğu kaçıran Gary Soneji'nin (Michael Wincott) hedefi çok büyüktür ve tarihe geçecek bir çocuk kaçırma olayı geliştirmiştir. Bunu yaparken de atacağı her adımı tıpkı bir örümceğin ağlarını örmesi gibi titizlikle planlamıştır. Bundan sonrasında görev, başarılı dedektif Cross ile gizli servis ajanı Jezzie Flannigan'a (Monica Potter) düşecek ve zamana karşı yarışacaklardır. Cross'un edebiyat alanındaki başarısını yakından tanıyan Soneji'nin amacı, yüzyılın suçu olacak bir suç işleyip Alex Cross'u bu konuyla ilgili bir kitap yazmak zorunda bırakmaktır. Onu durdurmak için ikili bir ekip oluşturan Alex Cross ile Jezzie Flannigan'ın karşısına içiçe geçmiş bir gizli ilişkiler ağı çıkar.


#Alex Cross
#Morgan Foreman
#Örümceğin Maskesi
23 yıl önce