|

Turan Oflazoğlu yarın da olacak

Turan Oflazoğlu için düzenlenen saygı gecesinde konuşan Prof. Dr. İnci Enginün, Oflazoğlu'nun yarına kalacak üç beş yazarın başında geldiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Tiyatro yazarı, şair, çevirmen ve eleştirmen Turan Oflazoğlu için saygı gecesi düzenlendi.
​Tiyatro yazarı, şair, çevirmen ve eleştirmen Turan Oflazoğlu için saygı gecesi düzenlendi.

Tiyatro yazarı, şair, çevirmen ve eleştirmen Turan Oflazoğlu için saygı gecesi düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından gerçekleştirilen program, Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Moderatörlüğünü Star gazetesinden Bedir Acar'ın yaptığı gecede Prof. Dr. İnci Enginün, Hilmi Zafer Şahin ve Murat Demirbaş konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. İnci Enginün, panelde yaptığı konuşmada, “Turan Oflazoğlu ile 1980 Ekim ayında şahsen tanıştım. O zaman kendisine Kösem Sultan'ı neden yazmıyorsunuz diye sitem ettim. Dostluğumuz da bu sitemle başladı. Hemen hemen her yazdığını ilk okuyan ben oldum. Yıllardan beri Turan Oflazoğlu'nun eserlerini toplu bir şekilde değerlendiren bir kitap düşüm var. Ama utanarak söylüyorum bu arzumu gerçekleştiremedim. Ama şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki Oflazoğlu yarına kalacak üç beş yazarın başındadır” dedi.

TÜRK TİYATROSUNUN SOYLU YAZARI

Oflazoğlu’nun devlet tiyatrosu repertuvarında 38 oyunun yer aldığını ancak bunların içinden 17’ye yakın eserinin sahnelenmediğini hatırlatan Bedir Acar sözü bir zamanlar Şehir Tiyatrolarında genel sanat yönetmenliği de yapmış olan yönetmen ve dramaturg Hilmi Zafer Şahin’e verdi. Şahin şöyle konuştu: “Turan Oflazoğlu'nu ilk yapıtlarından tanıdım. Tiyatroda raportörlük yaptığım 1994-95’te ise daha yakından tanıdım. Oflazoğlu'nu Haldun Taner, Turgut Özakman, Orhan Asena, Güngör Dilmen gibi çağdaş Türk tiyatrosunun soylu yazarları arasında görüyorum. Onlar diliyle tavrıyla içeriğiyle Türk tiyatrosuna kimlik kazandıran yazarlar. Yazarlıktan başka çıkarları olmayan insanlar.” Etkinliğin sonunda Turan Oflazoğlu kendi şiirlerini okudu.

#İnci Enginün
#​Turan Oflazoğlu
6 yıl önce