|

Yeniye her zaman hayranım

"Sanal Devrim" sergisiyle, eserlerini ilk kez sanal gerçeklikle buluşturan usta ressam Devrim Erbil, "Yeni olan her şeye hayranlık duyuyorum" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:55 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Devrim Erbil
Devrim Erbil

Ressam Devrim Erbil, Sanal Devrim isimli sergisiyle Gama Sanat Galerisi'nin konuğu. Erbil'in eserleri bu sergide ilk kez teknolojiyle birleşmiş. İsmi de oradan geliyor. Sanatçının her zaman yeniliklerden yana olması gerektiğini söyleyen Erbil, "Çağımız artık öyle bir noktaya geldi ki rengin yerini ışık aldı. İzleyicileri resmin içinde dolaştırmak bir devrim gibi. Ben tekniklerle zenginleşen çoğalan üreyen ama yeni olan her şeye hep hayranlık duyuyorum" diyor. Erbil'in sergisi Mayıs ayında New York'ta açılacak. Sonraki durağı ise Singapur.

MÜZE PROJESİ YOLDA

Devrim Erbil'in adına bir müze açıldığını biliyoruz. Detayları müzenin mimarı Çağlayan Tuğal şöyle anlattı: "Devrim Erbil hep öncü bir sanatçı oldu. Müzesinde de öncülüğünü muhakkak yansıtacağız. Yaşayan bir efsanenin müzesini yapıyoruz." Müzede kendine sakladığı eserlerin sergileneceğini söyleyen Erbil, "İnsan fani ama bir iz nbırakmak istiyor. Onlar benim dünyamın eserleri. Onu gelecek kuşaklarla da paylaşmak istiyorum. Gerçekten sevilen bir ressam olmanın tadını çıkarıyorum" diyor. Müzenin bir buçuk yıl içinde tamamlanıp açılması bekleniyor.

#Sanal Devrim
#Devrim Erbil
6 yıl önce