|

Yeryüzü Doktorları Kenya'ya şifa oldu

Kenya’ya uzman ürologlardan oluşan 7 kişilik Gönüllü Sağlık Ekibi ile giden Yeryüzü Doktorları, 308 hastayı daha sağlığına kavuşturdu. Doktorlar kara kıtadan mutlu döndü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:24 - 29/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kenya'ya 6 günlük şifa yolculuğuna çıkan sağlık ekibi Türkiye'ye dönüş yaptı. Aralarında Prof. Dr. Ihsan Karaman'ın da bulunduğu 7 kişilik sağlık ekibi 6 günde 59 ameliyat yaparak 308 hastayı sağlığına kavuşturdu. Prof. Dr. Kahraman, ekibin çok yorulduğunu, Kenya basınının kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini de belirterek “Yorulduk ama halkın teşekkürleri ile uğurlanmamız, 59 hastanın sağlığına kavuşması yorgunluğumuza değdi. Yolculuğumuzdan mutlu döndük.” dedi.



SAĞLIK PERSONELiNE EĞİTİM

Personel yetersizliğinden dolayı yeterli sayıda ürolog bulunmayan Kenya'da yaşayan üroloji hastaları için Sağlık Kampı düzenleyen Yeryüzü Doktorları, sağlık kampı boyunca günde 10 hastayı ameliyat etti. Her biri saatlerce süren 59 komplike ameliyatı başarıyla tamamlandı ve tüm hastalar taburcu edildi. Yeryüzü Doktorları Malindi ve Mombassa'da üçer gün görev yapan gönüllü doktorlar, muayene ve ameliyatların yanında; aynı zamanda yerel sağlık personeline de çeşitli uygulamalı eğitimler verdiler.



MEDYADAN YOĞUN İLGİ

Gönüllü Sağlık Ekibi, Kenya Sağlık Kampı sırasında, Yeryüzü Doktorları ve TİKA tarafından alınan üroloji ameliyat cihazını da Tawfig Hastanesi'ne hediye etti. Ayrıca hastanede görev yapan ürolog ve cerraha da cihazın kullanımı hakkında eğitim verildi. Gönüllü Sağlık Ekibi Kenya'nın yerel medyasında da oldukça ilgi gördü. Ekip teşekkürlerle birlikte Türkiye'ye uğurlandı.



#Yeryüzü Doktorları
#Kenya
#şifa
8 yıl önce