|

Yeşilçam'ın emektar isminden acı haber: Türkiye onu Çöpçüler Kralı filmindeki 'boyacı' rolüyle tanımıştı

Yeşilçam'ın birçok filminde yan rollerde yer alan usta oyuncu Ali İnce hayatını kaybetti. İnce, Kemal Sunal'ın başrolünde yer aldığı "Çöpçüler Kralı" filmiyle akıllara kazınmıştı. Vefat haberinin ardından "Ali İnce kimdir?" sorusu merak edilir oldu. Çöpçüler Kralı isimli filmde Ayşen Gruda'nın kardeşi "Boyacı" rolünü üstlenen Ali İnce, Hababam Sınıfı ve Ortadirek Şaban gibi yapımlarda da rol almıştı. Peki, Yeşilçam'ın emektar ismi Ali İnce kimdir? İşte, Ali İnce ve hayatı hakkında bazı bilgiler...

13:10 - 18/08/2021 Çarşamba
Güncelleme: 13:12 - 18/08/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Ali İnce
Ali İnce

Yeşilçam filmlerinin birçoğunda görünen aynı zamanda o dönemde set amirliği görevini de üstlenen Ali İnce 62 yaşında hayatını kaybetti. Ali İnce’nin cenazesi, 18 Ağustos Çarşamba günü Fatih Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ali İnce'nin vefatı sonrası "Ali İnce kimdir?" sorusuna yanıt arayan kullanıcılar araştırmaya başladı.


ALİ İNCE KİMDİR?

Ali İnce, 1 Ocak 1959’da dünyaya gelmiştir. 1977 Yılında Çöpçüler Kralı filminde Ayşen Gruda’nın kardeşlerinden "Boyacı" karakterini canlandırmıştı.


ALİ İNCE'NİN OYNADIĞI FİLMLER NELER?

Hababam Sınıfı Tatilde, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ve Hababam Sınıfı Güle Güle filmlerinde de rol alan İnci, Ortadirek Şaban filminde (karate yapan kişi), 1984 yapımı Zavallılar filminde (Kumarbaz), 1987 yapımı Yaprak Dökümü dizisinde (Hasan Karakteri) ve son olarak 1999 yılında Veliler Serdarı filminde (Çoban) karakterlerini canlandırmıştır.


  • Oyuncu, Yeşilçam filmlerinin birçoğunda rol almış ayrıca o dönemde filmlerde set amirliği de yapmıştı.


#ali ince
#Yeşilçam
#Çöpçüler Kralı
#Hababam Sınıfı
#Ortadirek Şaban
#Ayşen Gruda
#Kemal Sunal
#vefat
#biyografi
#Boyacı
3 yıl önce