|

İmamoğlu Seçim Sonuçları 2024 - Adana İmamoğlu Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart İmamoğlu Oy Oranları Sonuçları

İmamoğlu seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Adana İmamoğlu ilçesi oy sonuçlarını açıklayacak. İmamoğlu seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre İmamoğlu seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 İmamoğlu oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

14:03 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 11:26 - 28/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
İmamoğlu seçim sonuçları
İmamoğlu seçim sonuçları
İmamoğlu yerel seçim sonuçları
2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

İmamoğlu Yerel Seçim Sonucu 31 Mart 2024

İmamoğlu Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

İmamoğlu 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

CHP - Kasım Karaköse %40.7

MHP - Gazi Adamhasan %38.4

DP - Serpil Altunköse %18.6

SAADET - Vedat Menemencioğlu %1.28

DSP - Kadriye Buldu %0.49

İmamoğlu 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Zafer Partisi Ahmet Dağlaraştı - (Adana / İmamoğlu)

Büyük Birlik Partisi Durmuş Tugut - (Adana / İmamoğlu)

Demokrasi ve Atılım Partisi Ercan Toklu - (Adana / İmamoğlu)

Vatan Partisi Fevzi Çınar - (Adana / İmamoğlu)

Halkın Kurtuluş Partisi Hüseyin Güner - (Adana / İmamoğlu)

İmamoğlu Hakkında

Adana'nın İmamoğlu ilçesi, şehrin batısında yer alır ve Seyhan Nehri'nin kıyısında bulunur. Coğrafi olarak verimli Çukurova Ovası'nda konumlanmış olup, tarım alanlarının yoğun olduğu bir bölgedir. İlçenin nüfusu genellikle tarım ve ticaretle uğraşırken, son yıllarda sanayi de gelişme göstermiştir. Tarihi açıdan, İmamoğlu'nun kökenleri antik çağlara kadar uzanır ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir yerleşim yeri olan İmamoğlu, Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliği altında kalmıştır. Günümüzde, tarım ve sanayi faaliyetleriyle ekonomik olarak önemli bir rol oynayan İmamoğlu, Adana'nın kentsel ve ekonomik dokusuna katkı sağlayan ilçelerinden biridir.



#İmamoğlu seçim sonuçları
#İmamoğlu yerel seçim seçim sonucu
#İmamoğlu seçim sonuçları 2024
#İmamoğlu oy oranı
#İmamoğlu oy sonuçları
1 ay önce