|

İsrail son kullanma tarihi yaklaşan 1 milyon doz aşıyı Filistin'e verecek: Almanya'dan gelen yeni aşıları kendisi alacak

Nüfusunun yarısından fazlasını aşılayan ve Filistin'in aşıya erişimi için yeterince çaba göstermemekle eleştirilen İsrail, kullanım süresi dolmak üzere olan yaklaşık 1 milyon doz koronavirüs aşısı yollayacak. Karşılığında Filistin yönetimi de ileriki aylarda Pfizer'ın kendisine yollayacağı aşıları İsrail'e verecek.

16:22 - 18/06/2021 Cuma
Güncelleme: 16:33 - 18/06/2021 Cuma
Diğer
Arşiv
Arşiv

İsrail'in yeni başbakanı Naftali Bennett ve savunma- sağlık bakanlıklarının ortak açıklamasına göre Filistin yönetimi ile koronavirüs aşısı için imzalar atıldı. Euronews'in haberine göre; Anlaşma doğrultusunda kullanım süresi dolmasına az kalan yaklaşık 1.2 milyon doz BioNTech- Pfizer aşısı Filistin'e yollanacak. Açıklamaya göre dozlar İsrail'in halihazırdaki stoku ihtiyaçları karşıladığı için gönderiliyor. Gönderim tarihi ise henüz belli değil.


  • Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan bir kaynak da anlaşmayı doğruladı ve Filistin'e ağustos ya da eylül ayında Pfizer- BioNTech aşılarının ulaşmasının beklendiğini söyledi. İsrail açıklamasına göre ise eylülde ya da ekimde gelecek dozlar İsrail'e aktarılabilir.

#İsrail
#Filistin
#aşı
3 yıl önce