|

Yazar Tom Clancy öldü

Ünlü yazar Tom Clancy hayata veda etti. Yazar 66 yaşındaydı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 3/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 13:45 - 3/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yazar Tom Clancy öldü
Yazar Tom Clancy öldü

Yazar Tom Clancy, Kızıl Ekim, Tehlikeli Oyunlar gibi eserlere imza attı. Clancy'nin bir çok eseri sinemaya uyarlanmış ve bilgisayar oyunu olmuştu.

Tom Clancy kimdir?

12 Nisan 1947'de ABD'nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde doğdu.

Clancy Loyola College Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü.

Clancy ABD Ordusu'nda görev yapmak için başvuruda bulundu ancak görme bozukluğu sebebiyle orduya alınmadı.

Yazarlığa adım atmadan bir süre sigortacılık yapan Clancy, 1993 yılında bir grup yatırımcı ile ortak olarak ABD Büyük Beyzbol Ligi'nde mücadele eden Baltimore Orioles beyzbol takımını satın aldı.

Clancy, bu takımın halkla ilişkiler yöneticiliğini de yürütüyordu.

Yapıtlarında ABD'ye düşman ülkeler olarak genellikle Sovyetler Birliği/Rusya, Çin, Hindistan, Japonya ve İran'a yer veren Clancy, buna karşılık İngiltere, Pakistan ve Suudi Arabistan'ı ABD'nin yakın ve sadık müttefikleri olarak betimledi.

En ünlü romanlarından bazıları şöyle:

Kızıl Ekim (The Hunt for Red October), Tehlikeli Oyunlar (Patriot Games), Beyaz Tehlike (Clear and Present Danger), Onur Borcu (Debt of Honor) ve Kesin Emirler (Executive Orders).

Bilgisayar oyunu için de danışmalık yapan Clancy ismini bu yapıtlara marka olarak verdi. Clancy, askeri ve teknolojik konularla ilgili bir dizi belgesel de yaptı.

Romanları en çok satanlar listelerinden inmeyen Clancy'nin mal varlığı 2002 yılında Forbes tarafından 47,8 milyon dolar olarak tahmin edilmişti.


11 yıl önce