|

Melih Gökçek kimdir? Melih Gökçek ne zaman istifa edecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanları arasında yer alan Melih Gökçek’in ne zaman istifa edeceği belli oldu. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Melih Gökçek, istifa edeceği tarihi açıkladı. Peki Melih Gökçek kimdir ve ne zaman istifa edecek?

Yeni Şafak
08:54 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 08:59 - 24/10/2017 Salı
Diğer
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya üzerinden ne zaman istifa edeceğini duyurdu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya üzerinden ne zaman istifa edeceğini duyurdu.

Melih Gökçek bilmecesinde son durum belli oldu. İstifası gündemde olan Melih Gökçek’in ne zaman istifa edeceği belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değişim için istifasını istediği belediye başkanları arasında bulunan Melih Gökçek kimdir ve ne zaman istifa edecek?

Melih Gökçek ne zaman istifa edecek?

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Melih Gökçek, Cumartesi günü istifa edeceğini duyurdu.

1️⃣BUGÜN SN CUMHURBAŞKANIMIZLA BİR GÖRÜŞME YAPTIK...

2️⃣İNŞAALLAH CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BLD MECLİSİNİ OLAĞANÜSTÜ TOPLAYACAK VE MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARA VEDA EDİP,İSTİFAMI VERECEĞİM.

3️⃣DÖRT GÜN BOYUNCA ANKARA BÜROKRASİSİNE VE BAZI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE VEDA ZİYARETLERİ YAPACAĞIM..:

Melih Gökçek kimdir?

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitirdi. Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü. 1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilere 4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.



#Melih Gökçek
#Melih Gökçek istifa
#Melih Gökçek kimdir?
7 yıl önce