|

Nasıl Yazılır?

Hem resmi yazışmalarda hem günlük yazışmalarımızda en korktuğumuz şeylerden biri de kelimeleri yanlış yazmaktır.

iLAN
15:30 - 28/11/2018 mercredi
Güncelleme: 15:36 - 28/11/2018 mercredi
Diğer
Mektup
Mektup

Mektup yazarken, haber yazarken birine mail atarken sürekli tereddütte kaldığımız konudur. Yazı sırasında en çok karşılaştığımız problem kelimelerin nasıl yazıldığıdır. Yada girdiğimiz bir sınavda türkçe soruları içinde görmekten korktuğumuz soru tiplerinden biridir yazım yanlışını bulmak.

Kelimelerin nasıl yazıldığı konusunda en güvenilir kaynak TDK dır. Bir kelimenin doğru yazıldığını görmek için için TDK sitesine girip o kelimeyi aratmamız yeterlidir. Bu yazımızda bizde en çok kullandığımız kelimelere örnek vererek doğruları göstereceğiz.

Mevcut olan tüm alanları tarif ederken kullandığımız bu kelime iki heceden

oluşmakta. Her bir heceyi ayrı ayrı yazmak doğru yazım şeklidir.

Örnek bir cümle verirsek; Dün akşam her yerde onu aradım.

Sevdiğimiz bir insanın özel gününü kutlayacağız, ona bizim için özel biri olduğunu hatırlatacağız. Mesaj sonunda mutlaka kullanmamız gereken bir kelime öbeği. Özel bir mesaj yazdıktan sonra sonuna "iyi ki doğdun" şeklinde doğru yazılışını yazıp kişinin adını verebilir.

Nasıl yazılır yazımızın bir diğer en çok aranan örneği ise mektup, kargo vs gönderme gibi durumlarda adresin nasıl yazılacağıdır. Adres yazmak sık sık yapılan bir i olmadığı için hata yapmamak için sürekli doğrusunu öğrenmek lazım. Örnek bir adres yazımı alttaki resimde görebilirsiniz.


#Mektup
#yazı
#yazım kuralları
il y a 5 ans