|

Çorum’da okullar tatil mi? Çorum kar tatili bilgileri

Çorum'da okullar tatil mi? Ülke genelinde etkili olan kar yağışının ardından öğrenciler tatil haberlerini merak ediyor. Çorum'da etkili olan kar yağışının ardından okulların tatil edilip edilmediği merak konusu oldu. İşte resmi açıklamalar.

Yeni Şafak
20:38 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:44 - 9/01/2017 Pazartesi
IHA

Çorum merkez ilçede kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Çorum merkez ilçede 10 Ocak Salı günü taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.



Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada da, 10 Ocak Salı günü taşımalı olarak eğitimine devam eden öğrenciler ve köy okullarında bir gün süreyle okulların tatil edildiği açıklandı.



Çorum'da 101 köy yolu ulaşıma kapandı

Çorum'da hafta sonundan itibaren etkili olan kar yaşğı nedeniyle 101 köy yolu ulaşıma kapandı.


Zaman zaman devam eden kar yağışı nedeniyle şehirler arası ulaşımda zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Çorum-Samsun, Çorum-Amasya karayollarında ve şehir merkezinde Karayolları ve Çorum Belediyesi ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. Şehir giriş ve çıkışlarında görev alan trafik ekipleri, sürücüleri buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıyor.


Ulaşıma kapanan köy yollarını açılması için çalışmalar sürerken, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele çalışmalarını 26 greyder,4 kar bıçaklı kamyon, 1 kar makinası, 4 adet kepçe yürüterek vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklama da, "222 1 222" Kar Mücadele Hattı'na gelen ihbarlara nöbetçi memur yönetiminde Araç Takip Sistemi'nin de kullanılarak en yakındaki ekiplerin zaman kaybetmeden ilgili köy yollarına sevk edildiği belirtildi.


#Çorum
#Okullar tatil mi
#Kar tatili
#Kar yağışı
#Çorum'da okullar tatil mi
7 yıl önce