|

Dünya günü için ipuçları! Düna günü nedir, tavsiyeleri -Google'dan dünya günü için doodle

Dünya günü için ipuçlarını haberimizden görebilirsiniz. Dünya günü nedir ve tavsiyeleri nelerdir diye merak edenler sayfamıza bakabilirler. Google, dünya gününe özel bir doodle hazırladı. İşte dünya günü için ipuçları ve merak edilen tüm detaylar.

Yeni Şafak
00:40 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 22/04/2017 Cumartesi
Diğer
Dünya günü için ipuçları! Düna günü nedir, tavsiyeleri -Google'dan dünya günü için doodle
Dünya günü için ipuçları! Düna günü nedir, tavsiyeleri -Google'dan dünya günü için doodle

Dünya günü için ipuçlarını ve tavsiyerleri sizlerle paylaşıyoruz. Dünya günü nedir? Arama motoru devi Google, dünya gününe özel bir doodle hazırladı. İnsanoğlunun dünyayı daha yaşanabilir bir hale getirmesi için Google ufak ipuçları paylaştı.

İşte Google tarafından hazırlana Dünya Günü Doodle'ı ve tavsiyeler.

1-Odadan çıkarken ışıkları söndürmeyi unutmayın.

2-Dışarı çıkın ve sokağınıza, mahallenize bir ağaç ekin.

3-Bir gün için de olsa gideceğiniz yere yürüyün ya da bisikletle veya toplu taşımayla gidin. Veya arkadaşlarınızla aynı aracı paylaşın.

4-Yemeklerinizde sebze meyveye ve yerli ürünlere ağırlık vererek emisyon ve atık oranınızı azaltabilirsiniz.

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

#Dünya günü için ipuçları
#Dünya Günü
#Dünya günü nedir
#dünya günü tavsiyeleri
#Google
#Doodle
7 yıl önce