|

E Okul giriş - YEP sonuçlarını e-okul vbs girişi ile öğren

Eokul girişi yapmak için haberimize bakabilirsiniz. 2016 Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) sonuçları bugün açıklanıyor. Öğrencilerin ve velilerin uzun süredir beklediği YEP sonuçları e-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) üzerinden öğrenilebilecek. TEOG ile ilgili tüm detayları buradan sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) YEP açıklamalarını ve daha fazlasını yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz. İşte Eokul vbs giriş ekranı ve detaylar.

Yeni Şafak
00:27 - 29/06/2016 среда
Güncelleme: 21:39 - 28/06/2016 вторник
Diğer
Eokul giriş

i yapmak için haberimizden faydalanabilirsiniz.

2016
Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) sonuçları

bugün açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarının ardından bugün (29 Haziran 2016) YEP sonuçları açıklanıyor. Öğrenciler ve veliler

e-okul

veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak YEP sonuçlarını öğrenebilecek. E okul girişi yapmak ve yep sonuçlarını öğrenmek için haberimizde verdiğimiz bağlantıya tıklayabilirsiniz. İşte tüm detaylar.



için tıkla




nı öğrenmek için tıkla



MEB üzerinden TEOG sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayınız.




Açılan sayfada daha öğrenci numaranızla ve şifrenizle giriş yapınız. TEOG sonuçları açıklandığı andan itibaren öğrenciler e-Okul VBS üzerinden TEOG sonuçlarına ulaşabilecekler.



MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınav sonuçlarının e-okul sistemine işlendiği belirtilerek, ayrıca yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyeceği bildirildi. MEB'in resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama, şöyle:







MEB E-OKUL


T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Resmi Mobil Uygulamadır.İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler tarafından kullanılan sistemdir. Öğretmenler tarafından uygulama içinde bulunan not defteri modülü ile öğrenci not girişleri ve not takibi yapılabilmektedir.



e-okul uygulamasını indirmek için tıklayınız:


e-okul iOS uygulaması için tıklayınız :


VELI BILGILENDIRME SISTEMI NEDIR?

e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.



MOBIL UYGULAMADA NELER VAR?

Türkiye'de örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistemdir. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.



2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde öğrenciler okullarda son sınavlarını oluyor. Veliler de öğrencilerin sınav sonuçlarını merak etmeye başladı. Aşağıda verdiğimiz bağlantılara tıklayarak e-okul girişi yapabilir ve sınav sonuçlarına erişim sağlayabilirsiniz.



E-okul girişi nasıl yapılır?


E-Okul

girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından

e-okul

öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.



E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.



E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?


E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.



E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.




Eokul girişi yapmak için haberimize bakabilirsiniz. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) sonuçları bugün açıklanıyor. Öğrencilerin ve velilerin uzun süredir beklediği YEP sonuçları e-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) üzerinden öğrenilebilecek. TEOG ile ilgili tüm detayları buradan sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) YEP açıklamalarını ve daha fazlasını yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz. İşte Eokul vbs giriş ekranı ve detaylar.


#E-okul
#MEB
#Eokul giriş
#TEOG
#YEP sonuçları
#2016 YEP puanları
#E okul vbs
8 лет назад