|

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! T.C. ile ehliyet sonucu öğrenme

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 4 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ve binlerce adayın katılımıyla yapılan ehliyet sınavının sonuçları az önce erişime açıldı. Sonuçlar meb.gov.tr resmi site üzerinden T.C. kimlik numarası ile öğrenilecek. İşte MEB ehliyet sınav sonuçları sorgulama.

Yeni Şafak
10:57 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:04 - 16/08/2018 Perşembe
Diğer
MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları bugün erişime açılacak.
MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları bugün erişime açılacak.

MEB ehliyet sonuçlarını bugün açıklandı. Akademik takvimde de belirtildiği gibi 4 Ağustos ehliyet sonuçları açıklandı. Sonuçlar MEB adresinde.

Ehliyet sınav sonuçları nereden öğrenilecek?

Aşağıdaki bağlantılar üzerinden ehliyet sonuçlarına ulaşabilir ve sorgulama yapabilirsiniz.

Ehliyet sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Ehliyet sonuçları az önce açıklandı. Yukarıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

Sonuçlar açıklandığında T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yapabilir ve sonuçları öğrenebilirsiniz.

Ehliyette yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"ları bundan sonra 81 ilde yapılacak.

Daha önce, 28 ilde bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçirilmesiyle, motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması sonlandırıldı.

E-sınav dönemi

Kağıt ve kalem kullanılarak dün yapılan son sınava 108 bin kişi katıldı. Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-sınav merkezlerinde sınava girecek. Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor.

Maliyetler düşecek

Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek.

Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabilecek.

E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak.

Motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"larının Türkiye genelinde yapılmasıyla, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetler de düşecek

Ehliyet sınavında baraj kaç?

Ehliyet sınavında baraj puanı olarak 70 puan belirlendi. 70 puanı alan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak.

Ehliyet Sınavında verdiğim yanlış cevaplar doğru cevaplarımı etkiler mi?

Etkilemez, yanlış doğruyu götürmüyor.

Sürücü sertifikamı aldıktan sonra ne kadar süre içerisinde Trafik Tescil Bürosuna başvurmam gerek ?

Kurs başlangıç tarihinden itibaren alınan sağlık raporu ,sabıka kaydı,nüfus cüzdanı örneği ikametgahın üzerinde yazan tarih itibari ile 1 yıl süre verilir. Verilen süre içerisinde başvurulmadığı takdirde tekrar sağlık raporu (Heyet raporu) ,sabıka kaydı,nüfus cüzdanı örneği ikametgahın yenilenmesi gerekir. Eski raporlar ve belgeler atılmadan yenileri ile Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan Trafik Tescil Bürosuna gidilir.

Sürücü olur raporu nerelerden alınabilir?

Aile hekiminizden ücretsiz alabilirsiniz, Alamazsanız Devlet Hastaneleri ve sürücü olur raporu vermeye yetkili özel hastanelerden alınabilir.

#Ehliyet sonuçları
#MEB
#MEB ehliyet sınav sonuçları
6 yıl önce
default-profile-img