|

CHP'nin adayı İnce

CHP, 24 Haziran'daki seçimler öncesinde cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olduğunu açıkladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirerek Muharrem İnce'nin adaylığını 110 milletvekilinin oy birliği ile kabul ettiler. Kılıçdaroğlu ve İnce daha sonra milletvekilleriyle birlikte adayı resmen kamuoyuna duyurmak üzere Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na geçtiler. Kılıçdaroğlu, İnce'nin adaylığı için 'Tarih yazacak' ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
10:15 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce.

24 Haziran'daki seçimlere doğru geri sayım tüm hızıyla sürerken, uzun zamandır tartışmalara neden olan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu. CHP grubu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olması için karar aldı.

Önce 'çatı aday' için farklı partililerle görüşen CHP, bir süre sonra parti içinden gelen adaylık açıklamalarına sahne olmuştu. Bu süreçte Öztürk Yılmaz, Didem Engin, İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen gibi isimler de CHP'nin adayı olarak gündeme gelmişti.

CHP milletvekilleri bugün saat 09.30’da Türkiye Barolar Birliği’ne ait Litai Oteli’nde basına kapalı olarak toplandı ve 110 milletvekilinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayları olarak Muharrem İnce ismini belirledi.

Salona Kılıçdaroğlu ile geldiler

Milletvekillerinin imzalarının ardından Kılıçdaroğlu ve İnce, aday isminin kamuoyuna resmen duyurulması amacıyla düzenlenen toplantıya katılmak üzere Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonuna birlikte geldiler.

Salona girişte basın mensuplarının sorularına tek cümle ile cevap veren Kılıçdaroğlu, İnce'nin adaylığını 'Tarih yazacak' diye yorumladı.

Kılıçdaroğlu partililere hitap etti

Kılıçdaroğlu'nun salonda yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

"Tüm vatandaşlarımız gidip 24 Haziran seçimlerindeki seçmen listelerini kontrol etsin. Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'yi kürsüye davet etti.

İnce, kürsüde yaptığı konuşmada partili cumhurbaşkanlığına Kılıçdaroğlu gibi kendisinin de karşı olduğunu belirttikten sonra parti rozetini çıkarıp Kılıçdaroğlu'na teslim etti.

İnce, Kılıçdaroğlu'nun ardından yaptığı konuşmada, uzun yıllardır milletvekilliği yaptığını belirterek, cumhurbaşkanlığı adaylığı için de durmadan çalışacaklarını söyledi. Yalova'daki seçmenleriyle yarın helalleşeceğini açıklayan İnce, seçim çalışmalarına 1. Meclis'in önünden başlayacağını vurguladı.

#Seçim 2018
#CHP
#Muharrem İnce
6 yıl önce