|

2010 Dünya Kupası'na doğru

00:00 - 9/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 9/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
2010 Dünya Kupası'na doğru
2010 Dünya Kupası'na doğru
Portekiz'de Nani kadrodan çıkarıldı

Dünya Kupası finallerinde G Grubu'nda Fildişi Sahili, Brezilya ve Kuzey Kore ile bir üst tura çıkma mücadelesi verecek Portekiz Milli Takım'nda Nani'den gelen kötü haberin şoku yaşanıyor. Portekiz Futbol Federasyonu, kanat oyuncusu Nani'nin sol omzundaki sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığını duyurdu. Açıklamada, “Yapılan testlerin ardından Nani'nin kupaya katılacak durumda olmadığını karar verildi” ifadelerine yer verildi. Manchester Unitedlı yıldız oyuncu, Portekiz Milli Takımı geçen hafta cuma günü Güney Afrika'ya uçmadan önce Lizbon'da yapılan antrenmanda sakatlanmıştı. Genç yıldızın yerine Ruben Amorim'in kadroya çağrılması bekleniyor.


Fransa'da Gallas'tan sonra Abidal da sakat

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Raymond Domenech'in stoperlerle ilgili endişesine bir yenisi daha eklendi. Eric Abidal, hafif kas yorgunluğu nedeniyle dün yapılan antrenmana katılmadı. Domenech'in tercihi Abidal-Gallas ikilisi, Fransa'nın 3 hazırlık maçında birlikte forma giymişti. Fransa, açılış maçından sonra cuma günü Uruguay ile karşılaşacak.


Özbekistan'da hakem Ravşan İrmatov sevinci

Dünya Kupası finallerinde açılış maçında Özbek hakem Ravşan İrmatov'un görevlendirilmesi Özbekleri sevindirdi. Güney Afrika ile Meksika arasında oynanacak maçın Özbek hakem Ravşan İrmatov'a verilmesiyle moral bulan Özbekistan'da konuya çok geniş yer veren gazeteler “Özbekler Dünya Kupası finallerinde”, “Dünya Kupası açılış maçının hakemi Özbek İrmatov” başlıklarını attı.


Japonya'da oyunculara güvenlik uyarısı geldi

Hazırlıklarını Güney Afrika'dan sürdüren Japonya Milli Takımı'nda, teknik direktör Takeşi Okada, oyuncularına güvenlik nedeniyle kaldıkları oteli terk etmemeleri uyarısında bulundu. Okada, Güney Afrika'da suç oranının yüksek olduğunu hatırlatarak, oyunculardan oteli terk etmemelerini ya da dışarıya yalnız çıkmamalarını istedi. Okada, “Güney Afrika öyle bir ülke ki 90 euroya makineli tüfek bile alabilirsiniz” dedi.


İngiltere'de Barry, ABD maçında oynamayacak

İngiltere Milli Takımı'nda orta saha oyuncularından Gareth Barry, sakatlığı nedeniyle takımının kupadaki ilk grup maçında oynayamayacak. Barry, internet sitesi www.newsoftheworld'e yaptığı açıklamada, cumartesi günü ABD ile yapılacak grubun ilk maçında forma giyemeyeceğini söyledi. Barry, “Sakatlığının düzelmesi için biraz daha vakit geçsin diye bu maçta oynamayacağım” dedi. Manchester City'de forma giyen Barry, geçen ay bileğinden sakatlanmıştı.


14 yıl önce