|

Alkışlar futbola

Sezonun ikinci yarısına fırtına gibi giren ve gelecek sezon Avrupa'da yer almak isteyen Trabzonspor, nefesleri kesen maçta Kayserispor karşısında Rodallega ve Uğur ile ağları havalandırsa da Lawal (2) ve Deniz Türüç'e engel olamadı. Ligde evindeki son 3 maçında galibiyeti unutan bordo-mavililer, 48 puanda kalarak ilk 4 sırada yer alma yolunda yara aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2017 Pazar
Güncelleme: 07:20 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Alkışlar futbola​
Alkışlar futbola​

Süper Lig'in 30. haftasında Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor, gözlerin pasının silindiği maçta lige tutunma mücadelesi veren rakibine 3-2 mağlup oldu. Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren bordo-mavililer, bu mağlubiyetle 48 puanda kalarak Avrupa şansını zora soktu. Kayserispor ise 33 puana yükselerek, ligde kalma umutlarını arttırdı. Ev sahibi takımın golleri Rodallega ve Uğur'dan (pen.) gelirken, Kayserispor'un galibiyet gollerini Deniz Türünç ve Lawal (2) attı.

KAYSERİSPOR MAÇA HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Hakan Aslantaş'ın pasında topla buluşan Deniz Türüç, sağ çaprazdan girdiği ceza sahasında düzgün bir vuruşla Kayserispor'u öne geçirdi: 0-1. 34'te Olcay Şahan'ın savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Rodallega, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda eşitliği sağladı: 1-1. 41'de Raheem Lawal ceza sahasının sol çaprazından uzak köşeye gönderdiği vuruşla Kayserispor'u bir kez daha öne geçirdi: 1-2. ilk yarının son dakikasında Rodallega'nın frikiğinde top üst direkten döndü. Oluşan karambolde Mabiala'nın elle müdahalesinde Alper Ulusoy beyaz noktayı gösterince topun başına geçen Uğur Demirok tekrar eşitliği sağladı: 2-2.

FIRTINA YAKALADI AMA GEÇEMEDİ

70'te Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutta top az farkla auta çıktı. 75'te Welliton'un ortasında iyi yükselen Lawal, yaptığı kafa vuruşuyla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 2-3. 81'de Onazi'nin, 82'de ise Aytaç'ın ceza yayı önünden attığı şutlarda top kalenin üstünden auta çıktı. 88'de ani gelişen Kayserispor atağında önce Welliton, ardından Umut Bulut pozisyondan faydalanamadı ve maç konuk ekip Kayserispor'un 3-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

Taraftar kardeşliği
maça damga vurdu

Karşılaşma öncesi Trabzon'a gelen konuk ekip taraftarları, araçlarla şehirde turlayarak Trabzonspor ve Kayserispor lehine tezahürat yaptı. Şenol Güneş Spor Kompleksi'ne gelen iki takım taraftarları, maç öncesi dostluk fotoğrafı çekilirken tezahüratlarda bulundu. Kayserispor'un plaka numarası olan 38'e denk gelen 38. dakikada ise bordo-mavili tribünlerde sarı ve kırmızı renkte balonlar uçurularak konuk ekibe jest yapıldı. Trabzonspor yönetimi de, karşılaşma öncesinde Kayserisporlu yöneticilere dostluk yemeği verdi.

2 maç sonra gol yedi

Trabzonspor'un ligdeki gol yememe serisi dünkü Kayserispor karşılaşmasında sona erdi. Yaptığı son iki maçta kalesini gole kapatan bordo-mavililer, maçın 7. dakikasında Deniz Türüç ile 41. ve 75. dakikalarda Lawal'a engel olamadı. Karadeniz ekibi, en son ligde 27. haftada Beşiktaş ile yaptıkları karşılaşmada kalesinde 4 gol birden görmüştü.

Rodallega oyundan alındı
kulübeyi tekmeledi

Son 4 maça ilk 11'de başlayan, Beşiktaş ve Gençlerbirliği'ne karşı 90'ar dakika mücadele eden, Antalyaspor karşılaşmasında ise 77. dakikada kenara alınan Kolombiyalı oyuncu Hugo Rodallega, dünkü Kayserispor maçında da 67. dakikada kulübeye çekildi. Kolombiyalı oyuncu kenara gelirken memnuniyetsizliğini beden diliyle belli ederken yedek kulübesini tekmeledi. Bordo-mavili taraftarlar ise golcü oyuncuya hareketi nedeniyle tepki gösterdi.


Uğur hız kesmiyor

Trabzonspor'un başarılı savunma oyuncusu Uğur Demirok, dünkü Kayserispor maçında penaltıdan ağları bularak 6'ncı golünü attı. 1 de asisti bulunan 28 yaşındaki oyuncunun hücuma katkısı 7 olarak kayıtlara geçti. Bu sezon ligde en fazla gole katkı yapan defans oyuncusu olan Uğur, aynı zamanda ağları en fazla havalandıran savunmacı.

2017'nin en fazla
asist yapanı Olcay
Devre arası transfer döneminde Beşiktaş'tan, Trabzonspor'a transfer olan Olcay Şahan, 2017 yılında ligde en fazla asist yapan oyuncu oldu. 29 yaşındaki oyuncu, dünkü Kayserispor karşılaşmasında, Rodallega'ya yaptığı asistle bu alandaki sayısını 7'ye çıkardı. Olcay'ı bu alanda, 2017 yılında içinde takip eden isimler 6'şar asistle takım arkadaşı Yusuf Yazıcı ve Beşiktaş'tan Quaresma olarak kayıtlara geçti.




#Trabzonspor
#Kayserispor
7 yıl önce