|

Ampute Futbol Milli Takımımız Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2022 Ampute Futbol Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Ampute Futbol Milli Takımı, Ülker Stadyumu’nda karşılaştığı Fransa’yı 3-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa konuşan milli takımımızın teknik direktörü Osman Çakmak, galibiyeti 85 milyon vatandaşa armağan ettiklerini açıkladı.

Haber Merkezi
00:25 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 1/10/2022 Cumartesi
Ampute Futbol Milli Takımı'nın galibiyet sevinci
Ampute Futbol Milli Takımı'nın galibiyet sevinci

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda heyecan başladı. Turnuvanın açılış maçı Türkiye ile Fransa arasında Ülker Stadyumu’nda oynandı. Müsabaka öncesinde şarkıcı Derya Uluğ konser verdi. Daha sonra turnuvanın açılış seremonisi gerçekleştirildi ve katılan ülkelerin sporcuları ile teknik ekipleri saha çevresinde kortej geçişi yaptı.

Ay-yıldızlılar, maçın 10. dakikasında Kemal Güleş’in golü ile 1-0 öne geçti. Mücadelenin 23. dakikasında Okan Şahiner’in attığı golle milliler skoru 2-0’a getirdi ve ilk yarı böyle sonuçlandı. A Milli Takım, 48. dakikada Rahmi Özcan’ın attığı golle farkı 3’e taşıdı. Karşılaşmanın geri kalanında başka gol olmayınca milliler, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve Ampute Futbol Dünya Kupası’na 3 puanla başlamış oldu.

Ampute Futbol Milli Takımı, A Grubu ikinci maçında pazar günü saat 20.00’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Liberya ile karşı karşıya gelecek.

85 milyon vatandaşa armağan etti
Ampute Futbol Milli Takımı'nın teknik direktörü Osman Çakmak, 3-0'lık net bir galibiyet sonrası yaptığı açıklamada, "
Taraftarların stadyumu doldurarak, bizlere daha çok destek vermesini istiyoruz. Bu galibiyetle beraber iyi bir başlangıç yaptık, inşallah sonunu da getireceğiz. 85 milyona armağan olsun bu galibiyet.
" ifadelerini kullandı.
#Ampute Milli Takım
#Türkiye
#Fransa
2 yıl önce