|

Arena'da futbol dersi

Türk Telekom Arena'da taraftarının karşısına ilk kez çıkan Cimbom, 45 bin kişinin önünde sergilediği futbolla sanki hazırlık maçı değil Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Gol perdesini erken açan G.Saray, ilk yarı bitmeden farkı ikiledi; yenilerden Elmander, jeneriklik golüyle geceye yakışır kapanışı yaptı

Abdullah Eğilmez
00:00 - 29/07/2011 Cuma
Güncelleme: 00:55 - 29/07/2011 Cuma
Yeni Şafak
Arena'da futbol dersi
Arena'da futbol dersi

İlk ciddi hazırlık maçını İnter önünde oynayan, etkili futbolunu skora yansıtamayan Galatasaray, dün Liverpool karşısında hem goller buldu hem de futboluyla büyüledi. Türk Telekom Arena'da Liverpool'u misafir eden Cimbom, Milan Baros (2) ve Elmander'in attığı gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan G.Saray'da, 27. saniyede Sabri'nin pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Baros topu dışarı attı. 8'de Kazım'ın pasında ceza sahasının sağ köşesine giren Ujfalusi topu penaltı noktasına bıraktı ve Baros topu filelere gönderdi: 1-0. 34'de Kazım'ın ortasında ceza sahasındaki Baros kafayı vurdu ve kaleci Doni topu güçlükle tokatladı. Dönen topu ise Melo tamamlamak istedi ama top savunmaya çarparak kornere gitti. 39'da Selçuk'un ara pasında Ujfalusi vurdu ve Doni topu son anda çıkardı. 40'da soldan kullanılan kornerde ön direkteki Ujfalusi'nin aşırdığı topu arka direkteki Baros kafayla filelere gönderdi: 2-0. 64'de Kuyt'un pasında müsait pozisyonda olan Aquilani topu Ufuk'un üzerine nişanladı. 85'de Ayhan'ın pasında Elmander ceza sahası dışından sert vurdu ve top filelere gitti: 3-0. 87'de Sabri'nin soldan ortasına Gökhan Zan kafayı vurdu ve Doni topu çizgiden güçlükle çıkardı.


Arda hangisi? Kaç numara giyiyor?

Liverpool Teknik Direktörü Kenny Daglish, hemen hemen her transfer döneminde adı İngiliz kulübüyle anılan Arda Turan'ı tanımadı. Daglish, maç sonu yöneltilen “Arda nasıldı? Beğendiniz mi?” sorusuna “Arda hangisi? Kaç numara giyiyor? Ben futbolcuya değil oyuna bakıyorum” cevabını verdi.



13 yıl önce