|

Artık eşik atlamalıyız

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk sınavı öncesi 2014 Dünya Futbol Şampiyonası hedeflerine değindi: “Önemli olan kahraman olmak değil, istikrarlı bir turnuva takımı olmak. Ben bir hedef açıkladım. Gaz vermek için değil, gerçekleştirmek için. Hedefimiz grup birinciliği”

00:00 - 29/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:28 - 29/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Artık eşik atlamalıyız
Artık eşik atlamalıyız

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Dünya Futbol Şampiyonası'na ilişkin, “2014'e gittiğimiz zaman kahraman olmak önemli değil. Önemli olan istikrarlı bir turnuva takımı olmak” dedi. Bugünkü Slovakya özel maçı öncesi basın mensuplarının karşısına geçen Avcı, “Ben bir hedef açıkladım. O hedefi gaz vermek için açıklamadım. Tanıdığım oyuncu grubuna, ulaşılabilir bir hedef belirledim. Hedefimiz grup birinciliği. Artık eşik atlamamız lazım. Bu oyuncu grubuna güveniyorum. '2014'e gidemeyeceğiz' diye düşünmüyorum, 'gideriz' diye hayal ediyorum” ifadelerini kullandı. Avcı şöyle devam etti: “Biz ekibimizle, milli takımların yapılanması için çalışıyoruz. Doğru kararı verdiğimizin manevi huzuru var. Slovakya ile sadece bir hazırlık maçı yapacağız. Bu maçı fazla abartmanın, büyütmenin anlamı yok. Değişikliklerle bazı yüzleri görmemiz lazım. Oynayan ve potansiyeli oyuncularımız var. Biz ekibimize güveniyoruz.”

“Ben ve ekibim öz güvenliyiz. Biz Türk futbolunun geleceğiyle ilgili yatırımları konuşuyoruz. Milli Takım'ın başında olmak baskı oluşturuyor. Bu normal, yapacak bir şey yok. Bu işin manevi hazzını yaşıyorsam bu baskıyı yemeye razıyım.”

Milli futbolculardan Ömer Toprak da bugün Slovakya karşısında kazanarak yeni başlangıcı iyi yapmak istediklerini söyledi.


Milli Takım'da yeni sayfa

A Milli Takım, yeni teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yenilenmiş kadrosuyla bugün Slovakya karşısına çıkıyor. 17 Kasım'da imzayı atan Avcı, bugün fiilen de görevine başlamış olacak. Hiddink kadrosundan 11 farklı ismin yer aldığı milli takımda Hasan Ali, Serdar , Semih, Alper, Olcan, Olcay, Soner ve Mustafa Pektemek ilk kez A Milli Takım'da yer almanın heyecanını yaşayacak.


Ümitlerin rakibi Danimarka

Ümit Milli Takım, bugün özel maçta Danimarka ile karşılaşacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maç saat 14.00'de.


Maç saati hava -6 derece

Bursa'da karşılaşmanın oynanacağı saatlerde hava sıcaklığı -6 dereceye kadar düşecek. Gündüz ise en yüksek sıcaklık 1 derece olacak.


Nike'tan nazar boncuklu forma

Milli Takım'ın yeni deplasman forması, atletik performansa yardımcı özellikler taşıyor. Yakanın iç kısmında nazar boncuğu bulunuyor.


TÜRKİYE
Sinan

Gökhan

Serdar Aziz

Semih Kaya

İsmail

Olcan

Selçuk

Necip

Caner

Mustafa

Burak

TD: Abdullah Avcı


SLOVAKYA
Mucha

Salata


Pekarik

Hubocan

Cech

Robert Jez

Weiss

Hamsik

Stoch

Holosko

Sestak

TD: Michal Hipp


Bursa Atatürk Stadı - 20.30 / ATV


12 yıl önce