|

Biatlonda Rus hegamonyası!

Erzurum'daki yarışlarda 20 kilometre erkekler biatlonda Rus Alexey Trusow birinciliğe ulaşırken, 15 kilometre bayanlarda kategorisinde ise vatandaşı Daria Virolaynen altın madalyanın sahibi oldu.

Engin Albayrak
00:00 - 30/01/2011 Pazar
Güncelleme: 00:12 - 30/01/2011 Pazar
Yeni Şafak
Biatlonda Rus hegamonyası!
Biatlonda Rus hegamonyası!

Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın üçüncü gününde biatlon yarışlarına Rus sporcular damga vurdu. Bireysel Erkekler 20 kilometre Biatlon'da Rus Alexey Trusow 57:34.02 ile birinci oldu. Kandilli Kuzey Disiplini Kayak Merkezi'ndeki yarışlarda Rus sporcunun ardından Bulgar Krasimir Anew ikinci, Slovak Matej Kazar ise üçüncü oldu. Türk sporcular Ahmet Üstüntaş 33., Müjdat Boz 35., Recep Efe 37., Samet Oglago 41., Orhan Gazi Cıvıl ise 42. olabildi.

DARİA VİROLAYNEN EN ÖNDE

Bayanlar 15 km Biatlon'da ise şampiyonluğu Rus Daria Virolaynen 48:13.6 ile kazandı. Alman Franziska Hildebrand ikinci, Belaruslu Darya Yurkevich ise üçüncü oldu. Kayaklı koşu sprintte erkeklerde de Rusya'dan Radık Gazıgev, bayanlarda ise Slovakya'dan Alena Prochazkova birinciliğe ulaştı. Fransa'dan Baptiste Gros 2., Kazak Denis Volotka da 3. oldu. Bayanlarda ise Prochazkova'yı Çek Eva Nyvltova, Rusya'dan Alina Kashina takip etti.

FRANSIZ FAUCONNET BİRİNCİ

Erkekler 500 metre kısa mesafe sürat pateninde, 41.544'lük derecesiyle Fransız Thibaut Fauconnet altın madalya kazandı.

Kanadalı Liam McFarlane gümüş, Çinli Ming Gao derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Bayanlarda ise 500 metre finalinde altın madalya 45.054'lük derecesiyle Çinli Xue Kong'un oldu. Kanadalı Valerie Lambert ikinci olurken, Güney Koreli Eun Byul Lee de 59.793 ile üçüncü sırada yer aldı.


Büyük Slalom'da altın Hartman'ın

Alp Disiplini Bayanlar Süper Büyük Slalom'da Amerikalı Katie Hartman 1.11,26 derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu. Polonyalı Karolina Chrapek gümüş, İtalyan Chiara Carrattu da bronz madalyanın sahibi oldu. Alp Disiplini Bayanlar Süper G kategorisinde 6 Türk sporcu yarışırken, en iyi dereceyi 46. olan Tuğba Daşdemir yaptı.


Curling'e hala yabancıyız

Kış Oyunları erkekler curling yarışmalarında Türkiye, İsveç'e 10-2 mağlup oldu. Oğuzhan Dikmen, Çağrı Bayraktar, Yusuf Bayraktutan ve Oğuz Zengin'den oluşan dörtlüsüyle yarışan Türkiye, rakibi karşısında sadece 2 raunt başarılı olabildi. Bayanlarda ise Türkiye, Çin'e 13-1 yenilmekten kurtulamadı. Curling Arena'daki mücadelede Türk Milli Takımı, sadece 7. rauntta rakibine 1-0'lık skorla üstünlük sağlayabildi. Buz hokeyinde ise erkekler (A) Grubu sekizinci maçında Türkiye, Japonya'ya 18-0 mağlup oldu.



13 yıl önce