|

Bir rüyaydı bitti

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht'e elenen Sivasspor, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına her iki maçta da yenilerek UEFA Avrupa Ligi defterini de kapattı. Sahasındaki ilk sınavı 3-0 kaybeden Yiğidolar, rövanşta 21. dakikada Jadson ve 59. dakikada Adriano'nun penaltı gollerine engel olamadı.

00:00 - 26/08/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:18 - 26/08/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Bir rüyaydı bitti
Bir rüyaydı bitti

Sivasspor, 3-0'ın rövanşında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk ekibine 2-0 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etti. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Belçika'nın Anderlecht takımına elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam eden Yiğidolar, son şampiyon karşısında gol bile atamadan veda etti. Sakat ve cezalılar nedeniyle 18 kişilik kadroyu bile oluşturamayan Sivasspor, 21. dakikada ilk golü kalesinde gördü. Srna'nın ceza sahası içinde yerde kalmasına hakem 'penaltı' dedi. Atışı kullanan Jadson, Sivasspor filelerini havalandırdı. 36'da Willian'ın vuruşunu kaleci Akın son anda çeldi. 13 ve 45+1'de Kamanan'nın şut denemelerinden sonuç çıkmadı. 48'de Ilsinho ve 53'te Willian'ın şutlarını kaleci Akın çeldi. 59'da Srna, ceza sahası içinde yine düşürüldü ve hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Golü yapan bu kez Adriano oldu: 2-0. 76'da Kamanan'ın ceza sahası sol çarprazındaki şutunu kaleci iki hamlede kontrol etti. Sivas'ın en net pozisyonunda 77'de Agbetu, topu kalecinin üzerinden aşıramayınca kırmızı-beyazlılar golden oldu. Bu sonuçla Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar, gruplara kaldı.


Kendi ligimize döndük

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Shakhtar maçı sonrası yaptığı değerlendirmede UEFA Kupası şampiyonu bir takıma elendiklerini ve artık kendi liglerine döndüklerini kaydetti. “Şu andan itibaren rotamız Turkcell Süper Ligi” diyen Uygun, “Avrupa'da istenilen başarıyı bir türlü elde edemedik. Aslında bu denli kısa bir sürede elde ettiğimiz başarılara bakıldığında takdir edilmeyi hak ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

LUCESCU'NUN HEDEFİ BARÇA

Shakhtar Dontesk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise ilk maçın avantajıyla rahat bir oyunla turu geçtiklerini kaydetti. Cuma günü Barcelona ile oynayacakları Süper Kupa Finali'ni düşündüğünü belirten Lucescu, Barcelona'nın çok zorlu bir ekip olduğunu ancak kupayı istediklerini ifade etti.


8. maçında 5. yenilgisi

  • Avrupa kupalarındaki 8. maçına çıkan Sivasspor, dünkü mağlubiyetle 5. yenilgisini aldı. Yiğidoların 2 galibiyet ve 1 de beraberliği bulunuyor.
  • Maçı Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve bazı yöneticiler ile az sayıda Sivasspor taraftarı izledi. Ev sahibi ekibin taraftarları da karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

    18 değil 15 futbolcu

    Kırmızı kart cezalısı kaleci Michael Petkoviç, sarı kart cezalısı Sedat Bayrak ve sakatlıkları bulunan Mehmet Yıldız, Sezer Badur, Hayrettin Yerlikaya, Ersen Martin, İbrahim Şahin, Musa Aydın ile takımdan ayrılan Faruk Bayar, Murat Erdoğan ve Bouazza'dan bu maçta yararlanamayan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 18 kişilik kadroyu dolduramadı. Sivasspor, sakat ve cezalı oyuncularının sayısının çokluğu nedeniyle esame listesinde 18 yerine 15 oyuncunun ismine yer verebildi. Shakhtar Donetsk de cuma günkü Süper Kupa finali nedeniyle yedek ağırlıklı kadroyla maça çıktı.



  • 15 yıl önce