|

ÇARŞAMBAYI SEL ALMASIN

GALATASARAY'da Popescu ve Jardel'in yokluğuna eklenen yeni 4 eksik yönetimin kafasını kurcalamıyor. Lucescu ise, deneyimli oyuncularına güveniyor. Popescu'nun yokluğunu Emre ile oynamaya alışarak kapatacak olan G.Saray defansının ilk sınavını bir kader maçında veriyor olması taraftarı tedirgin ediyor. İSTANBUL'a yenilen F.Bahçe'de kontrolü elinde tutan Mustafa Denizli, son günü taktik çalışmasıyla geçti. Dün gece Glasgow'un son lig maçını kasetten izleyen futbolcularını İstanbulspor yenilgisinin olumsuz havasından kurtardığı gözlenen Denizli, ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını söylüyor.

Yeni Şafak
00:00 - 22/08/2001 Çarşamba
Güncelleme: 16:08 - 22/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

G.Saray, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme yolunda Levski Sofya ile oynayacağı son 90 dakika mücadelesi için dün Bulgaristan'a gitti. İsmi bildirilmediği için Vittoria Mendez, sakatlıkları süren Hakan, Ümit Karan ve Perez'den yoksun olarak giden Cimbom'da kadro sıkıntısı yaşanıyor. G.Saray eksiklerin çokluğu nedeniyle bu akşamki maça yedek ağırlıklı kadroyla çıkmak zorunda kalacak.



Yük Sergen'de


Aşırı kiloları nedeniyle eleştirilere maruz kalan Sergen, Levski karşısında eksik takımının yükünü omuzlayacak. Çok önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayan Sergen "İstanbul'da yakaladığımız avantajımızı sürdürerek Şampi-yonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz" dedi. Bu akşamki maçı Fransız Claude Colombo yönetecek.



Turu geçeceğiz


Cimbom'un Rumen çalıştırıcısı Lucescu, bir çok sorunun yanı sıra eksik futbolcularının olduğuna değinerek "Özellikle sol kanattaki iki futbolcumuzun olmayışı bizi zor durumda bıraktı. Ancak kadrodaki bütün futbolcuların Avrupa tecrübesi var. Gerçek G.Saray gibi oynadığımız sürece Levski Sofya bize rakip olamaz. Zorlanabiliriz ancak turu geçeceğimize inanıyorum" dedi. Takımla birlikte Sofya'ya giden basın sözcüsü Aziz Üstel'de, G.Saray'ın tur şansının yüksek olduğunu belirterek, "Takımda bu tür maçları daha önceden yaşamış futbolcular var. Eksikliğin büyük fark edeceği kanısında değilim" diye konuştu.



Glasgow Rangers, yağmuru kendilerine avantaj görmüyor. Denizli, bir tek boş koltuk görmek istemediğini söyledi. Dünya'nın en iyi üç hakeminden biri Collina'nın düdük çalacağı maç 21.00'de TRT-1'de.



Levski, maçı devlet protokolü haline getirdi. Hakan Ünsal, Perez, Ümit Karan ve Mendez yok. Yönetim ise tam kadro Sofya'da ve turdan emin. 19.00'da TRT-1'den yayınlanacak maçı Radyo D (104)'den Ümit Aktan anlatacak.



Fenerbahçe, bu akşamki Glasgow Rangers maçıyla birlikte tarihi bir zafere imza atmaya hazırlanıyor. Daha önce 1 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek için bütün hazırlıklarını tamamlayan Sarı-lacivertli takım en büyük avantajı seyircisi. F.Bahçe son 1 yıldır evinde yakaladığı galibiyetler serisini devam ettirmek istiyor.



Rapaiç oynayacak


F.Bahçe'de hafif sakatlıkları bulunan kaleci Rüştü, Mustafa, Rapaiç ve Revivo'nun bu akşamki maçta oyna-ması bekleniyor. İstanbul kadrosuna alınmayan Rapaiç'in de G.Rangers maçında forvette Andersson'la birlikte oynaması bekleniyor. Denizli ayrıca, Canıggıa ve Flo'yu da ilk maçta olduğu gibi Mirkoviç ve Mustafa'yla durdurmayı planlıyor.



Güvencemiz taraftar


Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bugün güzel bir gün yaşanacağını belirten teknik direktör Mustafa Denizli, "Zorlu bir maç olacağının bilincindeyiz. Rangers'ın deplasmanlarda iyi oynadığını biliyoruz. Ancak en büyük güvencemiz olan taraftarlarımızla uyum içinde, gülen taraf biz olacağız" dedi. Tecrübeli hoca, sağlık sorunarı bulunan Rüştü, Mustafa Doğan, Rapaiç ve Revivo'nun da oynayacaklarını umduğunu söyledi. Denizli ayrıca taraflarlarında tribünleri doldurmalarını istedi.



#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Şampiyonlar ligi
23 yıl önce