|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeyrek asırlık plaket

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda 25. yılını doldurması sebebiyle plaket verildi.

Haber Merkezi
14:35 - 26/10/2019 Cumartesi
Güncelleme: 17:22 - 26/10/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'na iştirak etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'na iştirak etti.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun ekim ayı olağan toplantısı İstanbul’daki Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Kongre üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak Yüksek Divan Kurulu üyeliğine geçişlerini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan da toplantıya katıldı.


Özel video hazırlandı

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan için futbolculuk döneminin yer aldığı fotoğraflardan özel bir video hazırlandı.


"Türk spor tarihinde bir ilk"

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yaptığı açıklamada "Fenerbahçe ve Türk spor tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı kulüp üyeliğinde 25 yılı tamamladı ve yüksek divan kurulu üyeliği kazandı" ifadelerini kullandı.




"Hiçbir şey Fenerbahçe'yi ülkesine hizmet yolundan döndürememiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yüksek Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

  • "Fenerbahçe kurulduğundan dolayı ülkemizin lokomotifi olmuş bir kulüptür. Tüm branşlarda faaliyet gösteren kulüp Fenerbahçe'dir. Pek çok alanda lider ve öncü olan Fenerbahçe'ye yakışan da buydu ve bunu gerçekleştirmiştir. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da şimdilik 8 sporcusuyla milli formamızla yarışıyor Fenerbahçe. Hiçbir şey Fenerbahçe'yi ülkesine hizmet yolundan döndürememiştir."

"Rahmetli babam okumamı istedi"

  • "Takım tutmak bir gönül işidir. İnsan çıkarı için birçok şey yapabilir, görüntüsünü, mesleğini, siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir. Asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüze çocukluk ve gençlik yıllarımızda düştü. Rahmetli babam sporculuğa devam etmeme müsaade etmedi, okumamı istedi. Sahanın içinde olmasa da Fenerbahçe'yle ile olan muhabbetimiz, çeyrek asırı bırakan siyasi görevlerim sürecinde hizmet verme bakımından bütün kulüplere eşit davranmaya çalıştım."


"Fenerbahçe'ye gönül vermiş herkesin hayalidir"

  • "Hizmet ve icraat konusunda herkesin yanında oldum. Bununla birlikte Fenerbahçe'nin gönül dünyamızdaki yeri asla değişmedi, hiç yeri değişmedi. Atalarımızın da dediği gibi, gönül ferman dinlemiyor. Yüksek divan kurulu üyeliği, Fenerbahçe'ye gönül vermiş herkesin hayalidir. Fenerbahçe'nin on binlerce üyesi var ve bu kadar üye potansiyeli olan bir kulübün yüksek divan kurulu üyesi olmak bizim için ayrı bir mutluluk. İnşallah yüksek divan kurulumuzun bundan sonraki çalışmalarına her türlü desteği verip, her türlü katkıyı sunacağız. Hem tarihi, hem coğrafi mirasımızdan dolayı sporun çok daha ileride bulunması gerekiyor. Neden kulüplerimiz ve milli takımlarımız çok daha büyük başarılara imza atmasın? Her ne kadar göğsümüzü kabartan başarılarımız olsa da arzu ettiğimiz ve hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünüyorum. Yüzlerce madalya dağıtılan organizasyonlardan bir-iki madalya ile dönmeyi başarı sayamayız, daha iyisini yapabiliriz."

"Biz toprakta oynuyorduk"

  • "Bizim oynadığımız dönemde nerede yeşil saha... Toprakta oynuyorduk. Buralarda şöyle bir yuvarlandığın zaman zaten hemen deriler kalkıyordu. Buralardan yeşil sahalara geldik. Bu yeşil sahalar beğenilmez hale geldi. Dünyada birçok ülkeyle tartışılamayacak stadyumlara sahibiz. 2. liglerde bile bambaşka stadyumlar var. Nerelerden nerelere geldik."


"Fenerbahçe sadece bir spor kulübü olarak kurulmamıştır"

  • "Önem ve öncelik vermemiz gereken sıradaki yer okullardır. Düşünün ki Fenerbahçe'nin artık basketboldaki başarısı yadsınamaz. Bu başarıyı artık devam ettirmemiz lazım. Yüzmede Fenerbahçe'de bir başarısı var, bunu artırarak devam ettirmeli. Kızlarımızın başarıları Fenerbahçe'de farklı bir yerde. Fenerbahçe sadece bir spor kulübü olarak kurulmamıştır. Bu ülkenin istiklaline hizmet etmek için vücut bulmuş bir kulüptür. Tüzüğünde yazsın yazmasın, her kulübün hatırlaması gereken günlerden geçiyoruz."







#Fenerbahçe
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
4 yıl önce