|

Cumhurbaşkanlığı Turu'nun galibi Elia Viviani

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci etabını, Cannondale takımından İtalyan sporcu Elia Viviani kazandı.

Aa
00:00 - 1/05/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:03 - 1/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Turu'nun galibi Elia Viviani
Cumhurbaşkanlığı Turu'nun galibi Elia Viviani

Turun beşinci etabı olan ve 20 takımdan 146 sporcunun mücadele ettiği 183 kilometrelik Marmaris-Bodrum (Turgutreis) etabının galibi, bir kez daha sprint finişiyle belirlendi.

Viviani, Omega Pharma-QuickStep takımından Mark Cavendish ve MTN Qhubeka takımından Kristian Sbaragli ile girdiği mücadeleyi 4 saat 34 dakika 11 saniyelik derecesiyle kazandı. Yarışta ikinci Cavendish, üçüncü ise Sbaragli oldu.

Ferdi genel sıralamada ise Cofidis Solutions Credits takımından Rein Taaramae, 20 saat 35 dakika 5 saniyelik süresiyle yine ilk sırada yer alarak yarın yapılacak yarışta genel klasman liderine verilen "turkuaz mayo"yu rakiplerine bırakmadı. Taaramae'yi, Orica GreenEDGE takımından Adam Yates ve Cofidis Solutions Credits takımından Romain Hardy takip ediyor.

Cavendish, en iyi sprinter sıralamasında ilk sırada yer aldı ve yarın koşulacak Bodrum-Selçuk etabında bir kez daha "yeşil mayo"yu giymeye hak kazandı.

Unitedhealthcare Presented By Maxxis takımından Marc De Maar ise en iyi tırmanışçıya verilen "kırmızı mayo"yu giyecek.

Türkiye Güzellikleri klasmanında ilk sırayı bir kez daha Neri Sottoli takımından Mattia Pozzo elde etti ve yarınki yarışta da "beyaz mayo"yu giymeye hak kazandı.

Tur, yarın düzenlenecek 182 kilometrelik Bodrum-Selçuk etabıyla devam edecek.

10 yıl önce