|

Devler Kürt Hamad'ın peşinde!

İsveç 1.Ligi takımlarından Elfsborg'da forma giyen 22 yaşındaki Kürt asıllı Azeri oyuncu Jiloan Hamad, Süper Lig'den bir takımın kendisine talip olduğunu söyledi. İsveçli oyuncu ile Lazio'nun da ilgilenmesi sebebiyle transferde ilginç bir rekabet yaşanıyor.

Ömer Ejder / yenisafak.com.tr
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:17 - 1/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Devler Kürt Hamad'ın peşinde!
Devler Kürt Hamad'ın peşinde!

2011 yılında İsveç 1.Lig'ini şampiyon tamamlayan Elfsborg'un yıldız oyuncusu Jiloan Hamad, Süper Lig'den büyük bir takımın da kendisiyle ilgilendiğini söyledi.

Gösterdiği performansla İsveç'te son dönemde yetişen en önemli yeteneklerden biri olarak gösterilen Hamad, 'fotbollskanalen' dergisine verdiği röportajda kendisiyle bir çok kulübün ilgilendiğini ve bunların arasında en ciddi ilgilenen takımın Lazio olduğunu söyledi.

Transferi için girişimde bulunan Türk takımının Fenerbahçe değil diğer büyük takımlardan biri olduğunu belirten Azeri ve Kürt kökenli bir ailenin 22 yaşındaki çocuğu Hamad, "Bir gün Türkiye'de oynamak isterim" diyerek açık kapı bıraktı.

Zarate gidiyor Ahmad geliyor

Adı Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılan yıldız oyuncusu Zarate'yi 8 - 10 milyonluk bir bonservis ücreti ile satmaya hazırlanan Lazio, bu oyuncunun yerine Ahmad'la doldurmak istiyor.

Bonservisi 1 milyon Avro

2011 yılında takımı Elfsborg'un şampiyonluk ipini göğüslemesinde büyük pay sahibi olan Ahmad, bu sezon gösterdiği 6 gol 9 asistlik performansla İsveç Milli Takım'ında ilk 11'de yer almaya başladı. Avrupa'nın devlerinin dikkatini çeken oyuncunun bonservis ücreti 1 milyon Avro.

10'a bir

Genç yıldız Hamad'ın Fenerbahçe gündemine geldiğine dair haberlerin medyada yer alması ile oyuncuyu elinden kaçırmak istemeyen İtalyan ekibi, Zarate'nin Fenerbahçe'ye transferinde kolaylık sağlayabileceğini belirtip, Fenerbahçe'yi Hamad'ın transferinden vazgeçirmek için mücadele veriyor. Lazio başkanı Lotito, geçtiğimiz günlerde Zarate'yi "Fenerbahçe'ye satmazsak başkasına satarız" diyerek, Fenerbahçe'nin Arjantinli oyuncu ile ilgilendiğini doğrulamıştı.

11 yıl önce