|

Emenike ikna oldu tek sorun S.Moskova

Nijeryalı futbolcunun avukatı Rezan Epözdemir, Emenike'nin F.Bahçe ile yaptığı görüşmelerde anlaşma sağlandığını açıkladıİtalyan basını, Zarate için Genoa'nın devreye girdiğini ancak Lazio Başkanının F.Bahçe ile görüştükleri için teklifi çevirdiğini yazdı

.
00:00 - 1/01/2013 Salı
Güncelleme: 00:51 - 1/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Emenike ikna oldu tek sorun S.Moskova
Emenike ikna oldu tek sorun S.Moskova

Fenerbahçe'nin devre arasında kadrosuna katmayı planladığı oyuncular arasında yer alan Spartak Moskova'nın Nijeryalı forveti Emenike transferinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli kulüp ile ilk yapılan görüşme sonunda Rusya'nın PM New Radyosuna konuşan Emenike, 'F.Bahçe'yi, teknik direktör Aykut Kocaman'ı, taraftarı çok seviyorum. Ancak benim için sadece F.Bahçe değil Türkiye defteri kapanmıştır' sözleriyle Türkiye'ye dönmeyeceğini açıkladı. Ancak Fenerbahçe yönetiminin yoğun çabaları sonunda ikna olan Nijeryalı forvet, Türkiye'ye dönme konusunda ikna oldu ancak bu kez Rus kulübü Spartak Moskova'da sorun çıktı. Emenike'nin avukatı Rezan Epözdemir, Nijeryalı futbolcunun F.Bahçe ile anlaştığını ancak kulübünün genç golcüyü bırakmadığını söyledi.

Taraftarı çok seviyor ama Türkiye ile ilgili çekinceleri var

Rezan Epözdemir, Emenike transferiyle ilgili yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı: 'Fenerbahçe'nin Emenike ile ilgilendiği doğrudur. Ben Emenike ile görüştüm. Öncesinde bir takım çekinceleri vardı. Kesinlikle gelme niyetinde, iradesinde değildi ama sonrasında hem Aykut Kocaman'a hem de Sayın Başkan Aziz Yıldırım'a, Fenerbahçe camiasını çok sevdiğini söyledi. Kendisini Emenike yapanın Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'de oynayabileceğini, kulüpler anlaşırsa, şartlar, koşullar, zaman ve zemin olgunlaşırsa futbol hayatına Türkiye'de devam edebileceğini ve Fenerbahçe taraftarını da çok sevdiğini söyledi. Hatta şartlar ve koşullar konusunda da taraflar uzlaştılar. Ancak ben Spartak Moskova yetkilisiyle görüştüm. Spartak Moskova'nın Nijeryalı oyuncuyu satma gibi bir niyeti yok.'

Lazio Başkanı Lotito: Zarate için Fenerbahçe ile görüşüyoruz

F.Bahçe'nin transfer etmek istediği Arjantinli forvet Mauro Zarate'yi Genoa kiralamak istedi. Ancak Lazio Başkanı Claudio Lotito ise Fenerbahçe'yle temas halinde olduklarını belirtti. Genoa bölgesinin en önemli gazetelerinden Il Seculo XIX'in haberine göre; Lazio'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Zarate için Genoa nabız yokladı. Kiralık formülü üzerinde duran Genoa'ya Lazio Başkanı Claudio Lotito, oyuncu için Fenerbahçe'yle görüştüklerini ve 9.5 milyon Euro bonservis bedeli istedikleri cevabını verdi. Fenerbahçe ile olan görüşmelerin tıkanması durumunda Genoa'nın kiralama teklifini düşüneceği ifade edilirken Lotito'ya rağmen Zarate, Genoa'ya gitmek istemiyor.

Portolu savunmacı Rolando için Napoli kulübü devreye girdi

Porto'nun gözden çıkardığı ve F.Bahçe'nin transfer listesinde bulunan Rolando'nun İtalyan Napoli Kulübü ile anlaşmak üzere olduğu açıklandı. Rolando'nun menajeri Cardoso da Silva, Corriere dello Sport'a yaptığı açıklamada Napoli Başkanı Walter Mazzari ile de görüştüklerini doğrularken, 'Napoli'yi ciddi şekilde düşünmeye başladık. Rolando sabırsızlanıyor diyebilirim. Porto'dan sonra Napoli gibi bir kulüpte oynamak da Rolando için umut vaadeden bir durum olacak' dedi.

Futbolcuların kampta işi zor

Antalya'da yapılacak devre arası kampında futbolcuların adeta pestili çıkacak. Teknik heyetin futbolcular için yoğun bir çalışma programı hazırladığı öğrenildi. Yapılacak testlerde fizik-kondisyon eksiği belirlenen futbolcular normal antrenmanların yanında ekstra antrenmanlar yaparak ikinci yarıya hazırlanacak. Teknik direktör Aykut Kocaman, tatilde olan oyuncuları arayarak ikinci yarı hazırlıklarına zamanında katılmalarını istedi.

Yönetimden yakın takip

F.Bahçe'de yönetim ve taraftarlar, sarı-lacivertli takımın ikinci yarının ilk antrenmanını ziyaret edecek ve teknik direktör Aykut Kocaman'a destek verecek. Can Bartu Tesisleri'ne gidecek başkan Aziz Yıldırım, futbolcularla konuşarak ikinci yarıda onlara güvendiğini iletecek. Bu arada taraftar grupları Fenerbahçe kafilesini Antalya'da da yalnız bırakmayacak.

Kimse beni durduramaz

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, ikinci yarı öncesi iddialı mesajlar verdi. İkinci yarıda da gollerine devam edeceğini belirten Sow, 'Kimse beni durduramaz' ifadelerini kullandı. Sow, bir taraftarın gönderdiği Lille'de forma giyerken fotoğraf çektirdiği ve üzerinde 'Kimse beni durduramaz' yazılı tişörtüyle çekilmiş fotoğrafını da hayranlarıyla paylaştı.

Şampiyonluk için dışarıda kazanmalıyız

Fenerbahçe'nin savunma oyuncularından Bekir İrtegün, çok zor bir sezon geçirdiklerini belirtirken, şampiyonluğa ulaşmaları için deplasman maçlarında kazanmalarının şart olduğunu söyledi. Sarı-lacivertli takım ilk yarıda oynadığı maçlarda sadece bir kez deplasmanda kazanırken, Bekir bu konuda şunları söyledi: 'Zor bir sezon geçiriyoruz. Ancak şu ana kadar alışmalıydık. Özellikle deplasmanlarda futbolumuzu sertleştirip maçlarda daha dirençli olmalıyız. Şampiyon olmak istiyorsak dışarıda daha agresif bir takım hüviyetine bürünmeliyiz. Deplasmanlarda da maç kazanıp bir seri yakalamalıyız ki sezon sonunda mutlu sona ulaşalım.'

Yıldırım: Fenerbahçe kendisiyle yarışacak

Başkan Aziz Yıldırım, birlik ve beraberlikten doğan gücün, 2013 yılında kendilerini başarıya götüreceğini ifade etti. Camiadaki birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Yıldırım, 'Fenerbahçe Kulübü, dün olduğu gibi bugün de, 2013'te de sadece ve sadece kendisiyle yarışacak. Her gün, bir öncekinden daha da büyük, birbirine kenetlenmiş bir gerçek olarak varlığını sürdürecek. Sarı ve lacivertin birarada olduğu her yeni yıldaki gibi, yönetimimiz, sporcularımız, teknik kadrolarımız, çalışanlarımız ve camiamızla, başarılarımızın daha da büyümesini diliyorum' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce