|

F.Bahçe Tino Costa'yı da bitirdi!

Mehmet Topal ve Tino Costa ile anlaşan Fenerbahçe, Amerika'da bulunan Valencia yönetiminin hafta sonu dönmesini bekliyor. Sarı-lacivertlilerin İspanyol ekibinin onay verdiği iki oyuncuyu önümüzdeki hafta 12 milyon euro bonservis ücreti karşılığında kadrosuna katacağı öğrenildi

00:00 - 30/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:49 - 30/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
F.Bahçe Tino Costa'yı da bitirdi!
F.Bahçe Tino Costa'yı da bitirdi!

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda transfer girişimlerini sürdüren Fenerbahçe, İspanyol Valencia Kulübü'nden iki önemli transferi gerçekleştirmek üzere. Milli oyuncu Mehmet Topal ile anlaşan sarı-lacivertliler, Valencia'nın Arjantinli orta saha oyuncusu Tino Costa transferini de imza aşamasına getirdi. Kaptan Alex'in mevkisinde forma giyen Costa ile de anlaşan Fenerbahçe, bu iki oyuncunun bonservis sorunlarını önümüzdeki hafta İspanya'da yapılacak görüşmelerden sonra çözmeyi planlıyor. Bir turnuva için Valencia Başkanı ve yönetimi Amerika'da bulunurken, hafta sonunda İspanya'ya döneceği bildirildi. Valencia'nın satış listesine koyduğu Tino Costa ile birlikte kadroda yer alan Mehmet Topal için Fenerbahçe'nin İspanyol ekibiyle 12 milyon euro bonservis ücreti karşılığında el sıkışması bekleniyor. Valencia'dan yıllık 900 bin euro kazanan Arjantinli futbolcunun Fenerbahçe'den 2.3 milyon euro istediği ancak yapılan görüşmelerde 1.6 milyon euroya prensipte anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Geçen sezon Valencia formasıyla 41 maça çıkan Arjantinli yıldızın 7 golü bulunuyor. Valencia Kulübü'yle 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan 1985 doğumlu Arjantinli oyuncu uzaktan çektiği sert şutlar nedeniyle ülkesinde 'Bombacı' lakabıyla tanınıyor. Tino Costa geçtiğimiz yıl da ilk kez Arjantin Milli Takımı formasını giyme şansı yakalamıştı.


Mert'e teklif var ama öncelik kulübü

F.Bahçe ile sözleşmesi biten ve Beşiktaş'a transfer olacağı konuşulan Mert Günok'un menajeri dedikodulara son noktayı koydu. Mert'in menajeri Batur Altıparmak, F.Bahçe ile henüz sözleşme yenilemediklerini belirterek, 'Ama biz F.Bahçe ile görüşmeden kimse ile görüşmeyeceğiz. Mert ile birlikte aldığımız karar budur. Öncelik F.Bahçe'nindir. Ayrıca sadece Beşiktaş değil birçok takım konuşmak istedi ancak hepsine aynı cevabı verdik' şeklinde konuştu.


Yobo'da olumsuz gelişme

F.Bahçe'de iki sezondur kiralık oynayan Joseph Yobo, Liecester City külübüne transfer olma yolunda. Sağlık kontrolünden geçen Yobo'nun imza atması an meselesi olduğu öğrenildi. F.Bahçe'nin gelecek sezon konusundaki belirsizlik için Yobo transferini ağırdan aldığı, Everton kulübünün de bu yüzden Leicester City ile görüşüp transferi bitirmeye çalıştığı belirtildi.


Önce Topuk Yaylası sonra Almanya kampı

Yeni sezon hazırlıklarına 3 Temmuz'da başlayacak F.Bahçe, 3 gün Can Bartu Tesisleri'inde çeşitli testlerden geçtikten sonra ilk etap çalışması için Topuk Yaylası'na gidecek. Fenerbahçe 12-22 Temmuz tarihleri arasında ise Almanya'da kamp yapacak. Sarı-lacivertliler, Genk, Gent, Real Mallorca ve İngiliz ya da bir Alman ekibi olmak üzere 4 hazırlık maçı yapacak.


Melo ile görüşmedim, 3 yıl daha oynarım

F.Bahçe'nin 34 yaşındaki yıldızı Alex, futbol kariyeriyle ilgili ilginç açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüp ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Brezilyalı yıldız, internetteki twitter hesabında bir taraftarın 'Kaptan en az 3 yıl daha futbol oynar mısın?' sorusuna 'istiyorum' yanıtını verdi. 'Kaptan şu zamana kadar profesyonel kariyerin boyunca toplam kaç golün var?' şeklinde bir taraftarın sözlerine Alex, '381' karşılığını verdi. G.Saray'da kalıp kalmayacağı tartışılan Melo ile ilgili bir taraftarın "Kaptan Brezilya'da Melo ile konuştunuz mu?" sorusuna Alex, 'yok' cevabını verdi.



12 yıl önce