|

Fenerbahçe'nin yeni transferi Islam Slimani'nin bilinmeyenleri

Fenerbahçe'nin Premier Lig ekiplerinden Leicester City'den kiraladığı Cezayirli golcü Islam Slimani, 1 yıl boyunca sarı lacivertli formayı giyecek. 30 yaşındaki futbolcunun bilinmeyenlerini sizler için derledik.

Yeni Şafak
16:19 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 18:13 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Islam Slimani, Fenerbahçe'de 1 yıl boyunca kiralık olarak forma giyecek.
Islam Slimani, Fenerbahçe'de 1 yıl boyunca kiralık olarak forma giyecek.

Fenerbahçe'nin 1 yıllık kiralık olarak kadrosuna kattığı Islam Slimani, Sporting Lizbon kariyerinde bir çok başarıyı elde ederken Leicester City'de ise beklentileri karşılayamadı. Sarı lacivertlilere transfer hikayesi Galatasaraylı Younes Belhanda üzerinden başlayan oyuncu, kariyerinin 1 yıllık dönemini İstanbul'da geçirecek.

Feghouli ile arası açık

Slimani ile ilgili bir çok bilinmeyen konu mevcut ve bunların hepsi oyuncu İstanbul'a gelir gelmez açığa çıkmaya başladı. Bunların en başında gelen ise Galatasaray'da oynayan vatandaşı Feghouli ile arasının açık olması. Milli Takım'da isimleri en önde gelen futbolcular, milli forma altında sorunlar yaşadı ve aynı anda milli takıma çağrılmadı. Öyle ki oyuncu İstanbul'a transferi için Faslı futbolcu Belhanda'dan fikir alırken vatandaşı Feghouli'yi bu konu hakkında rahatsız etmedi.

Şampiyonluk kutlamasını terk etti

Futbol kariyerinin en iyi dönemini Portekiz'de yaşayan Slimani, Sporting Lizbon formasıyla 111 resmi maçta 57 gol attı, 15 de asist yapma başarısı gösterdi. Cezayir'in

Belouizdad takımında gösterdiği performansla Sporting'in yolunu tutan oyuncu, milli takımının forması ilk defa 2012'de giydi. Ülkesinin formasıyla 58 maçta 26 gol atan golcü futbolcu, Cezayir'in gelmiş geçmiş en iyi golcülerinden biri olarak gösteriliyor.

Müslüman olan Islam Slimani, sade yaşamıyla dikkat çekiyor. Futbol hayatına dikkat ettiği kadar sosyal yaşamına da önem verdiğini söylüyor.

Hava toplarında inanılmaz istatistik

Slimani'nin futbolunu anlatırken hava topları en önemli noktalardan biri. Öyle ki oyuncunun hava toplarındaki başarı yüzdesi yüzde 89. Cezayirli golcü, sırtını dönük oyunda takımlarına ciddi katkı sağlıyor.

  • Slimani'nin Sporting kariyeri: 111 maç, 57 gol, 15 asist
  • Slimani'nin Leicester kariyeri: 46 maç, 13 gol, 7 asist
İşte Islam Slimani'nin futboluna yönelik bilgi sahibi olabileceğiniz bir tanıtım videosu;
#Fenerbahçe
#Islam Slimani
#Cezayir
#Leicester City
6 yıl önce