|

Galatasaray'da başarının sırrı takım ruhu

Süper Lig'de ve resmi maçlarda uzun bir galibiyet serisi yakalayan Galatasaray takım ruhunu yakaladı. Sarı kırmızılı takımda kaleciler hariç 26 kişilik kadroda 21 isim resmi maçlarda gol katkısı verdi. Forma adaletini iyi sağlayan Okan Buruk başarının mimarı oldu.

Umut Yılmaz
10:43 - 31/01/2023 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk

Süper Lig'de üst üste 10, resmi maçlarda ise art arda 13 galibiyet alan Galatasaray'da takımdaşlık ön plana çıktı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde adeta bir aile ortamı haline gelirken, oyuncuların performansı zirveye çıktı. Sarı kırmızılıların seri galibiyetlerinde her hafta başka bir isim sahneye çıkarak takımına katkı sağladı.


Kaleciler hariç kadrosunda 26 futbolcu bulunduran Galatasaray'da, 21 oyuncu resmi maçlarda gol katkısı verdi. Sarı-kırmızılı takımda Kazımcan, Emin Bayram, Metehan Baltacı, Baran Aksaka ve Yusuf Demir dışında her oyuncu gol ya da asiste imza attı. Galatasaray'ın en çok gol katkısı veren isimleri 10 gol ve 3 asistle Gomis, 8 gol ve 3 asistle Kerem, 6 gol ve 5 asistle İcardi oldu.


Okan Buruk'un adaleti

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ve takım içerisinde aile havasının oluşmasında en büyük katkı ise teknik direktör Okan Buruk'un oldu. Sezon başında takımın başına geçen tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz sezonu 13. sırada tamamlayan Galatasaray'ı Süper Lig'de zirveye, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise çeyrek finale taşıdı.


Forma adaletini iyi sağlayan, sık sık farklı oyunculara şans tanıyan Buruk, tüm futbolcularını kazanmayı başardı. Başakşehir ile Süper Lig şampiyonluğu, Akhisarspor ile Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Buruk, geçmişte formasını giydiği Galatasaray'da her iki kupayı da almak için adeta gece gündüz çalışıyor.





#Galatasaray
#Okan Buruk
#Süper Lig
1 yıl önce