|

Galatasaray'dan çifte bomba

Sarı-kırmızılı takım, gece yarısı operasyonuyla 1 yıllığına kiraladığı Nantes'in İzlandalı golcüsü Kolbeinn Sigthorsson'u İstanbul'a getirirken, ön libero konusunda ise Hollandalı Nigel de Jong ile anlaştı. 31 yaşındaki Hollandalı oyuncunun da bu sabah Türkiye'ye gelmesi bekleniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:16 - 31/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve aldığı iki galibiyetle Süper Lig'de zirvede yer alan Galatasaray, transferde de bombaları üst üste patlatıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Fransa'nın Nantes takımının İzlandalı golcüsü Kolbeinn Sigthorsson'u 1 yıllığına kiralarken, Hollandalı ön libero Nigel de Jong ile de prensipte anlaştı. G.Saray, ilk bombasını Sigthorsson ile patlattı. Hem kulübü hem de oyuncuyla anlaşma sağlayan sarı-kırmızılılar, 26 yaşındaki oyuncuyu önceki gece İstanbul'a getirdi. G.Saray, sağlık kontrolünden geçirdiği İzlandalı golcünün transferini resmen açıkladı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Galatasaray, Nantes'e 700 bin Euro kiralama bedeli ödeyecek. Oyuncuya ise yıllık 1,215 milyon ödenecek. G.Saray, 3.8 milyon Euro'yu 30 Nisan 2017 tarihine kadar ödemesi halinde golcü oyuncunun bonservisini alabilecek. Sigthorsson, geçen sezon Nantes formasıyla Fransa 1. Ligi'nde 26 maçta 3 gol attı. G.Saray'ın yeni golcüsü Sigthorsson, GS TV'ye transferinin hızlı geliştiğini belirterek, "G.Saray'ı kabul etmekten başka bir seçeneğim yoktu. Takım arkadaşlarım, hocamla tanışmak ve taraftarların huzurunda olmak için aşırı heyecanlıyım" dedi.



NİGEL DE JONG SÜRPRİZİ


Lassana Diarra'nın transferini olumlu sonuçlandıramayan, İstanbul'a getirdiği Cheick Tiote'nin de sakatlık riski nedeniyle transferinden vazgeçen G.Saray, Hollandalı Nigel de Jong'un da işini bitirdi. İsmi sürpriz şekilde gündeme gelen bu oyuncuya teknik direktör Jan Olde Riekerink'in de onay vermesi sonrasında temasa geçilen de Jong, teklife 'Evet' dedi. Bu sabah İstanbul'a gelmesi beklenen 31 yaşındaki Hollandalı oyuncunun sağlık kontrolünde herhangi bir sorun çıkmazsa resmi imzaların atılacağı öğrenildi. Uzun süre Milan ve Manchester City'de forma giyen ve son olarak ABD ekibi Los Angeles Galaxy'de görev yapan Hollandalı futbolcu, tatlı sert futboluyla tanınıyor.



Baba Sneijder önerdi başkan Özbek aldı


Başkan Dursun Özbek geçen hafta Florya'da bir restaurantta Wesley Sneijder, babası Barry Sneijder ve menajeri Guido Albers'le bir araya gelmişti. Albers'in “Güzel bir toplantı oldu” dediği görüşmede Sneijder'in ceza sorununun çözüldüğü iddia edilmişti. Ancak bu zirvede gündem maddesinin Sneijder değil Nigel De Jong olduğu ortaya çıktı. De Jong'u, Başkan Özbek'e menajer Guido Albers'in değil baba Barry Sneijder'in önerdiği öğrenildi. Riekerink'in de Tiote'yi değil De Jong'u tercih ettiğini söylendi. İpleri Hollandalılar'a bırakmak istemeyen Özbek ve kurmayları ise önceliği Tiote'yi verdi ve 'evrakların yetişmeyeceğini' bahane göstererek ABD'de top koşturan De Jong'u bekletti. Tiote sağlık sorunlarına takılınca tekrar Hollandalı ön libero gündeme geldi ve apar topar İstanbul'a davet edildi. Bugün İstanbul'a gelmesi beklenen De Jong, Avrupa'dan bir takıma gitmesi halinde kulübü Los Angeles Galaxy ile sözleşmesini feshetme hakkına sahip.


#Galatasaray
#Lassana Diarra'
8 yıl önce