|

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni farklı geçti

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup etti.

Haber Merkezi
17:48 - 21/11/2020 السبت
Güncelleme: 18:04 - 21/11/2020 السبت
Yeni Şafak
Fenerbahçeli futbolcuların gol sevinçleri
Fenerbahçeli futbolcuların gol sevinçleri

Süper Lig'in 9. haftasında Gençlerbirliği sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Mücadeleyi sarı-lacivertliler 5-1 gibi farklı bir skorla kazandı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Mert Hakan Yandaş, 38. (P) ile 69. dakikalarda Perotti, 47. dakikada Sosa ve 72. dakikada Ozan Tufan kaydetti. Gençlerbirliği'nin tek golünü ise 31. dakikada Diego Angelo attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 20'ye yükseltti. Gençlerbirliği ise 5 puanda kaldı. Gelecek hafta sarı-lacivertliler sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Gençlerbirliği ise Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Deplasman serisi devam etti

Fenerbahçe, bu sezon deplasmandaki başarılı sonuçlarına Gençlerbirliği karşısında da devam etti. Dış sahada 5. maçına çıkan sarı-lacivertliler, 4. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, deplasmanda bu sezon tek puan kaybını Galatasaray'la 0-0 berabere kalarak yaşadı.

Bulut'un "100"ü güldü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, teknik adamlık kariyerindeki 100. maçından galibiyetle ayrıldı. Kariyerinde Yeni Malatyaspor ve Aytemiz Alanyaspor'dan sonra Fenerbahçe'yi çalıştıran Bulut, "dalya" dediği Gençlerbirliği maçında takımının 3 puan kazanmasının sevincini yaşadı.

Perotti performansıyla ön plana çıktı

Fenerbahçe'nin Arjantinli yıldızı Diego Perotti, Gençlerbirliği karşısında gösterdiği etkili performansla dikkati çekti. Takımının ikinci golü öncesi penaltıyı kazandıran Perotti, beyaz noktadan topu filelere gönderdi. İkinci yarıda takımının 4. golünü atan Arjantinli futbolcu, sarı-lacivertli formayla gol sayısını da 3'e çıkardı.

Mert Hakan'dan ilk gol

Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı. Sarı-lacivertli takımı 14. dakikada öne geçiren golü atan Mert Hakan, ilk kez 11'de forma giydiği maçta şansını iyi kullandı.

Fenerbahçe'den Gençlerbirliği'ne yine 5 gol

Fenerbahçe, ligde en son 5 gol attığı takım olan Gençlerbirliği karşısında yine aynı skoru buldu. Geçen sezon 14. haftada İstanbul'da oynanan maçta Gençlerbirliği'ni 5-2 yenen sarı-lacivertliler, daha sonra ligde oynadığı 28 maçta 5 gol birden atamamıştı. Sarı-lacivertliler, taraftarına uzun bir aradan sonra 5 gollü galibiyet hediye etti.

Gençlerbirliği kötü gidişatı durduramadı

Gençlerbirliği'nin Süper Lig'deki galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Son olarak 4 Ekim'de Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 yenen kırmızı-siyahlılar, daha sonra çıktığı 5 maçta 4 yenilgi, 1 beraberlik alabildi.



#Gençlerbirliği
#Fenerbahçe
٪d سنوات قبل