|

Hatay'da unutulmaz kupa maçı: Aslan deplasman golüyle yarı finalde

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Hatayspor'a 4-2 yenildi ancak deplasman golü kuralıyla yarı finale yükseldi.

Yeni Şafak
13:27 - 27/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:50 - 27/02/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Emre Akbaba, Hatayspor maçında takımının 2. golünü attı.
Emre Akbaba, Hatayspor maçında takımının 2. golünü attı.

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi. Sarı Kırmızılılar 2-0'ın rövanşında Hatayspor'a 4-2 mağlup olmasına rağmen yarı finale yükselmeyi başardı.

Galatasaray maçta 2-0 öne geçerken Hatayspor önemli bir geri dönüşle maçı 4-2 kazandı.

Hatay'da futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçta Galatasaray'ın gollerini Muğdat Çelik ve Emre Akbaba kaydederken, Hatayspor'un gollerini de ikisi penaltıdan Gökhan Karadeniz olmak üzere Mirkan Aydın ve İsmail Çipe (k.k) attı.

25. kez yarı finalde
  • Galatasaray, Hatayspor'u eleyerek bu kulvarda 25. kez yarı finale çıktı. Sarı-kırmızılılar, 1962'den beri düzenlenen organizasyonda daha önce oynadığı 24 yarı finalin 22'sinde turu geçen taraf oldu. Galatasaray, Türkiye Kupası'nı 17 kez ile en çok müzesine götüren takım konumunda.
Emre Akbaba'dan 184 gün sonra gol
  • Galatasaray'ın sezon başında transfer ettiği Emre Akbaba, sarı-kırmızılı formayla 184 gün sonra gol attı. Sarı-kırmızılı takıma sezon başında gelen Emre, Galatasaray'da resmi maçlardaki 2 golünü de 27 Ağustos 2018'deki Aytemiz Alanyaspor maçında kaydetti. Süper Lig'in 7. haftasındaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasında sakatlandıktan sonra uzun süre sahalardan uzak kalan Emre Akbaba, 6 ay aradan sonra Galatasaray formasıyla gol sevinci yaşadı.

#Hatayspor
#Galatasaray
#Ziraat Türkiye Kupası
5 yıl önce