|

Hernanes zor Sneijder Manu'ya bağlı

Zarate ve Alvarez alternatiflerinin sarı-kırmızılı takım için daha kolay bir transfer olduğunun altı çizilirken İnter'den ayrılmanın iyi bir tercih olacağını düşünen yıldız futbolcunun Manchester'ın aradan çekilmesi halinde transfer için en güçlü aday olacağı vurgulandı

Taha Güvendi
00:00 - 31/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:09 - 31/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
 Hernanes zor Sneijder Manu'ya bağlı
Hernanes zor Sneijder Manu'ya bağlı

Ligde ve Avrupa'da yoluna başarılı bir şekilde devam eden ve transfer döneminde hareketliliğin en çok yaşandığı kulüplerden Galatasaray'daki gelişmeler Avrupa basını tarafından da yakından takip ediliyor. Dış basında her geçen gün yeni bir isim iddia edilirken, bu kez transferde ismi geçen isimler değerlendirildi. Sarı-kırmızılı takımla daha önce anılan, Hernanes'in transferinin zor olduğu belirtilirken Seri A ekibi Lazio'nun bu futbolcuya ihtiyacı olduğu ifade edildi. Zarate ve Alvarez isimlerinin transferinin G.Saray için daha kolay gerçekleşebileceği söylenirken, Alvarez'in İtalya'dan ve Portekiz'den talipleri olduğu belirtildi. Zarate'nin ise İtalya'da mutsuz olduğu ve yeniden bir çıkış yakalayabileceği bir takıma gitmek istediği de gelen haberler arasında. İtalyan gazetecilerin değerlendirdiği son isim ise F.Bahçe ve G.Saray'ın yakından takip ettiği Sneijder. Hollandalı futbolcunun, Milano dışına çıkmaktan daha iyi bir tercih olduğunu düşündüğü belirtilirken, Manchester United'ın Sneijder ile yakından ilgilendiği söylendi. Ada devinin transferden vazgeçmesi halinde G.Saray'ın elinin güçlenebileceği kaydedildi.

'Ayrılmam en iyisi'

İnter'de günleri sayılı olan Wesley Sneijder, ayrılmayı tamamen kafasına koymuş durumda. Hollanda gazetesi De Telegraaf'a konuşan Sneijder, ara transfer döneminde İnter'den ayrılmasının iki taraf için de en iyi senaryo olduğunu belirterek takımdan ayrılma arzusunu yinelemişti. İtalya'yı tamamen kafasında bitiren Hollandalı yıldız, Ocak ayı transfer döneminin en çok konuşulan ismi durumunda.

Terim, takımı ve kendiyle ilgili bazı haberlere tepki gösterdi

Sistemli harekatın farkındayım

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımı ve kendisiyle ilgili çıkan bazı haberlere tepki gösterdi. Terim yaptığı açıklamada, 'Dinlenmeye çalıştığım ve yeni dönem planlaması ile uğraştığım şu günlerde yaşananları, G.Saray ve şahsımla ilgili çıkan haberleri üzüntü, şaşkınlık ve hatta ibret ile izliyorum. Futbol takımımıza ve şahsıma karşı yürütülen sistemli harekatın, tüm G.Saraylılar gibi ben de çok farkındayım. Görevimin başında olduğum sürece bunun takımımıza zarar vermesine izin vermeyeceğim gibi yalan haber yapanlar ve yapılmasına zemin hazırlayanlara karşı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimden kimsenin şüphesi olmasın' ifadelerini kullandı.

Alper için yeni teklif
5 Milyon Euro

Galatasaray'ın bu sezon başında yakından ilgilendiği fakat Eskişehirspor'un 'Avrupa'da mücadele ediyoruz, satmayız' diyerek görüşmeleri geri çevirdiği Alper Potuk için sarı-kırmızılıların yeni bir teklifte bulunduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak'ın görüşmeleri yürüttüğü transferde, Eskişehirspor

7 milyon Euro istedi. Bonservis fiyatını aşağıya çekmeye çalışan Abdurrahim Albayrak, genç futbolcu için kırmızı-beyazlı kulübe 5 milyon Euro önererek bu transferi bitirmek istiyor.

Geleceğe yatırım

Sarı-kırmızılı takımda başkan Ünal Aysal ve teknik direktör Fatih Terim'in sıklıkla söylediği 'geleceğe yönelik transfer' sözündeki hedefin Fulham'da forma giyen Kerim Frei olduğu kaydedildi. Bu sezon İngiltere Premier Ligi'nde 5 maçta forma şansı bulabilen gurbetçi futbolcuyu renklerine katmak isteyen G.Saray, devre arasında alamasa da sezon sonunda bitirmek istiyor.

11 yıl önce