|

İkizler forma istiyor

Trabzonspor'un ara transferde Polonya'nın Wisla Krokow takımından kadrosuna kattığı, ancak fazla forma şansı bulamayan Pawel ve Piotr Brozek kardeşler, ilk 11'de forma şansı bulacaklarına inandıklarını belirttiler. Piotr, ikinci yarıda istedikleri sonuçları alamamalarına karşın “İyi bir takımımız var ve hala lideriz” açıklaması yaptı.

00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:24 - 8/02/2011 Salı
Yeni Şafak
İkizler forma istiyor
İkizler forma istiyor

Sadece Beşiktaş'a 2-1 kaybedilen Türkiye Kupası maçında ilk 11'de yer alan ikiz kardeşler Pawel ve Piotr Brozek, Trabzonspor Dergisi'nin Şubat ayı sayısında röportaj verdi. Trabzonspor'u seçmesindeki etkenleri anlatan forvet oyuncusu Pawel, “Wisla Krakow'da oynadıktan sonra gelişimimi sürdürmek adına Trabzonspor'u seçtim. Artık yeni hedefler için yeni bir macera gerekiyordu. Bu nedenle de buradayız” dedi. Takımlarda rekabetin doğal olduğunu anlatan Pawel, “25 oyuncumuz var. Her maç için 11 oyuncu seçiliyor. Bu rekabet hakkında kimse olumsuz bir şey söyleyemez. Önemli olan takım içinde arkadaş kalabilmektir. Şenol Güneş'in oyun yapısıyla kendi oyun anlayışımda hiç zıtlık görmedim. Hocamızın beğendiğim tarafı teknik açıdan çok donanımlı olması. Teknik heyetin şu ana kadar bize verdikleri oldukça iyi. Ben de bu sistemin içinde kendime yer bulacağımı, sistemin bir parçası olacağımı düşünüyorum” dedi.

Pawel, sadece 1 aydır Trabzon'da bulundukları anlatarak, “Kültürel farklılıkları henüz tam anlamıyla çözemedim, ancak büyük faklılıklar yok gibi. Mesela burada ilk olarak bize farklı gelen günde 5 kez ezan sesini duymak oldu. Yani bazıları için kolay görünebilir, ancak ilk kez ülkesinden ayrılan biriyseniz sizi şaşırtan olaylarla karşılaşabiliyorsunuz” diye konuştu.


Sol kanat oyuncusu Piotr ise daha önce hücuma yönelik oynadığını belirterek, “O dönemlerde de gayet iyi bir performans ortaya koyduğumu düşünüyorum. 3-4 yıl önce sol bekte oynayan takım arkadaşım ciddi bir sakatlık geçirmişti. Hocamız alternatif olarak o bölgede beni görevlendirmişti. Ama orada oynamaya başladıktan sonra gördüm ki sol bekte de iyiyim. Trabzonspor'da sol bekte de oynayabilirim, hücumda da” dedi. Özel bir idman programı uyguladıklarını anlatan Piotr, “Daha iyi duruma gelmek için çalışıyoruz. Hiç kimse yedek kalmak istemez. Bütün gücümle yedek kalmamak için mücadele edeceğim. Güçlü oyuncu olduğumu hocamıza göstermek için varımı yoğumu ortaya koyacağım” diye konuştu.

Piotr, Türkiye şampiyonluğu yaşamanın güzel bir duygu olacağını ifade ederek, “Bunu şimdiden hayal ediyorum. Takımın sezon başından bu yana ortaya koyduğu performans da bu hayali gerçekleştirebilecek düzeyde” dedi. Piotr, ligin ikinci yarısında aldıkları sonuçlara ilişkin ise “Bazen geriye de düşebilirsiniz. İstediğiniz oyunu ortaya koyamayabilirsiniz. Ama bu tekrar galibiyet alamayacağınız anlamına gelmez. İyi bir takımımız var ve hala lider” dedi.



13 yıl önce