|

Kartal''a Cezayirli orta saha

Transferde ince eleyip sık dokuyan Beşiktaş, işi geniş coğrafyaya yaydı Abdelmoumene Djabou, transfer komitesinin yakın takibinde

Süleyman Hatısaru
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:26 - 2/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kartal''a Cezayirli orta saha
Kartal''a Cezayirli orta saha

Yeni sezon hazırlıklarını bugün açacak Beşiktaş''ta yeni isimlerin takıma bir an önce kazandırılması için yoğun mesai harcanıyor. Transferde önceliği sol beke, hücuma yönelik orta saha ve forvete veren aynı zamanda düşük bütçeli alternatifleri değerlendiren siyah-beyazlıların radarına Cezayirli Abdelmoumene Djabou takıldı. Tunus''un Club Africana takımında oynayan forma giyen 25 yaşındaki oyuncunun maliyeti oldukça düşük. Bu yönüyle de siyah-beyazlıların ilgisini çeken Djabou için Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran devrede. 2005-12 yılları arasında Tunus''un ES Setif takımında forma giyen Djabou, bu süre zarfında 2006-07 sezonunda MC El Eulma, 2009-2010 sezonunda da USM El Harrach takımlarına kiralandı. Sezon başında Club Africana takımına 2 yıllık imza atan Djabou, 10 maçta 3 gol kaydetti.

1 AYLIK TECRÜBESİ VAR

Tunus Milli Takım formasını giyen Djabou''nun Tunus Ligi dışına çıkmamış olması yönetimi düşündürüyor. Sadece 2008-2009 sezonu başında İsviçre''nin Sion takımına kiralık gönderilen 25 yaşındaki futbolcu, evraklarındaki pürüzlerden dolayı 1 ay sonra geri döndü, sadece 1 aylık Avrupa serüveni yaşadı. 2010''da Milli Takım''a seçilen Djabou, Tunus''un Afrika Kupası''nda çeyrek finali görmesinde rol oynamıştı.

Gökhan Süzen için 750 bin Euro + 2 isim

Beşiktaş''ta transfer komitesi dış transferin yanı sıra iç transferde de kolları sıvamış durumda. Siyah-beyazlıların sezon başında da gözdesi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Gökhan Süzen için dün kulübüyle bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Sezon başında Emre Özkan+500 bin Euro bedelle gerçekleşecek olan ancak Emre''nin Belediyespor''da oynamayı kabul etmemesiyle yarıda kalan transfer için turuncu-mavili kulüp 2 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor. Bu miktarı bir hayli fazla bulan ve indirmek için çaba sarfeden siyah-beyazlılar, dün İstanbul Büyükşehir Belediyespor''un kapısını çaldı. Uzun süren görüşmeler sonrasında Büyükşehir Belediyespor yönetiminin Gökhan Süzen için son teklifinin 750 bin Euro nakit para ile Muhammed Demirci ve Erkan Kaş''ın bonservisleriyle verilmesi olduğu öğrenildi. Yönetim ise, konuyu teknik direktör Samet Aybaba ile görüşme gerekçesiyle pazarlığı sonlandırdı.

Samet Aybaba, bu takasa onay vermezse sol bek alternatifleri Galatasaray''dan Çağlar, Kayseri Erciyes''ten Emrah Başsan ve Gençlerbirliği''nden Hurşut Demir.

11 yıl önce