|

Keita: Şimdi savaşma zamanı

G.Saray'ın yeni transferi, “Lyon'daki iki yılım felaketti. Burada futbolculuk kariyerimi devam ettirmem gerekiyor, o yüzden çok çalışmalıyım” dedi. Keita, G.Saray'ın Lyon'dan daha büyük kulüp olduğu iddiasını tekrarladı

00:00 - 6/09/2009 Pazar
Güncelleme: 03:36 - 6/09/2009 Pazar
Yeni Şafak
Keita: Şimdi  savaşma zamanı
Keita: Şimdi savaşma zamanı

G.Saray'ın yeni transferlerinden Abdul Kader Keita, “Burada futbolculuk kariyerimi devam ettirmem lazım, o yüzden şimdi savaşma zamanı” dedi. Fildişi Sahilli futbolcu, G.Saray Dergisi'nin eylül sayısındaki röportajında G.Saray'ın geldiği Fransız temsilcisi Lyon'dan daha büyük bir kulüp olduğunu vurgulayarak sarı-kırmızılı kulüp için “etkileyici” tabirini kullandı. G.Saray'a transferinin hayatını baştan aşağı değiştirdiğini belirten Keita, “Lyon'daki iki yılım felaketti. Dolayısıyla orada geçirdiğim iki sene bana teklif gelmemesine neden oldu. Ve ben burası daha iyi bir ligdir, daha kötüdür diye düşünmedim” dedi.


SAĞDA DAHA İYİYİM

Türkiye'deki hayatından memnun olduğunu dile getiren Fildişi Sahilli oyuncu “İnsanlar çok sempatik. Takım arkadaşlarımın arasında kendimi çok iyi hissediyorum. Önemli olan da bu galiba” derken, kendisini en verimli hissettiği mevki olarak da sağ çizgiyi gösterdi. Röportajında sarı-kırmızılı taraftarlara da seslenen Keita, “Taraftardan bizi şimdiye dek nasıl destekledilerse aynı şekilde desteklemelerini rica ediyorum. Zor günler de yaşayabiliriz. Ama bizim yüzde yüz performans gösterebilmemiz için onların bizi ayaklarımız üzerine kaldırıp sahaya koymaları gerekir” ifadelerini kullandı.


Her şartta kazanmalıyız

Maçlarda her koşulda 3 puan kazanmak için mücadele etmek zorunda olduklarını kaydeden Keita, bunun için öncelikle yüksek seviyede konsantrasyona ihtiyaçları bulunduğunu söyledi. Fildişi Sahilli futbolcu,”Birçok kupada mücadele ediyoruz. Ne olursa olsun her maçta galibiyet için mücadele etmeliyiz. Teknik direktörümüzün tüm oyuncuları kullanmak üzere geliştirdiği bir sistem var. Herkes elinden gelen katılımı sergilemeye çalışıyor. Bugün bir 11'den bahsedilmiyorsa, birkaç maç oynayıp birkaç maç oynayamayacağını biliyorsa futbolcu, bu güce katılıp katkıda bulunmak için elinizden geleni yapma bilincinde olursunuz. Şu anda bizim takımımızda bu bilinç var” dedi.



15 yıl önce