|

Millilerin konuğu İran

A Milli Futbol Takımımız, Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda B Grubu’nda mücadele edecek İran ile bugün İstanbul’da saat 21.15’te hazırlık maçı yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:08 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında bugün İstanbul’da İran ile karşılaşacak
​A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında bugün İstanbul’da İran ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında bugün İstanbul’da İran ile karşılaşacak. 3. İstanbul Başakşehir Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.15’te başlayacak. Müsabakada Özbekistan Futbol Federasyonu’ndan Valentin Kovalenko düdük çalacak.

Kovalenko’nun yardımcılıklarını Ruslan Serazitdinov ve Alisher Usmanov yapacak, dördüncü hakem ise Hüseyin Göçek olacak. Rusya’nın ev sahipliği yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası’nda yer alan İran, B Grubu’nda Portekiz, İspanya ve Fas ile mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip, İran’ın ardından hazırlık maçlarında 1 Haziran Cuma günü İsviçre’de Tunus, 5 Haziran Salı günü de deplasmanda Rusya ile karşı karşıya gelecek.

44 YIL SONRA İLK KARŞILAŞMA

Türkiye ile İran, 44 yıl sonra karşı karşıya gelecek. İki ekip son olarak 20 Ocak 1974’te Pakistan’ın Karaçi şehrinde oynanan Kalkınma için Bölgesel İşbirliği (RCD) Kupası’nda mücadele etmişti. Türkiye, rekabetteki son maçı Sinan Alayoğlu’nun attığı golle 1-0 kazanmıştı. Ay-yıldızlı ekip, İran ile tarihindeki 7. maçına çıkacak. İki ülke takımları arasında geride kalan 6 maçta Türkiye 4 galibiyet alırken, 2 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. İran’ın Türkiye karşısında galibiyeti bulunmuyor. Geride kalan 6 maçta A Milli Takım, 12 kez İran filelerini havalandırırken, kalesinde ise yalnızca 1 gol gördü.

Sinan Bolat kadroda

A Milli Futbol Takımı, İran ile bugün yapacağı özel maçın hazırlıklarını tamamladı. Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki antrenmana aday kadroya sonradan dahil edilen kaleci Sinan Bolat da idmana katıldı. Sol arka adalesindeki sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Abdülkadir Ömür ise takımdan ayrı koştu. Milli takım, İran karşılaşmasının ardından 1 Haziran’da İsviçre’de Tunus ve 5 Haziran’da da deplasmanda Rusya ile karşı karşıya gelecek.


Kaybetmekten nefret eden bir
Türkiye

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, kaybetmekten nefret eden bir ekip oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Ay-yıldızlı ların İstanbul’da bugün İran ile yapacağı özel maç öncesi Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapılan toplantıda konuşan Rumen çalıştırıcı, “Kaybetmekten nefret eden bir ekip kurmayı hedefliyorum. Eskilerin tecrübeleri ile gençlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Burada olamayan arkadaşlarımız da bizim bir parçamız. Sonbaharda onların da form durumuna göre kadromuzu oluşturacağız. Gelecek 6-7 senenin ekibini kurmak istiyoruz. Bu 3 maç da bunun ilk ayağı olmalı” dedi. İran, Tunus ve Rusya’nın Dünya Kupası’na katılacakları için çok motive şekilde karşılarına çıkacaklarını aktaran Lucescu, kadroda Süper Lig’i ilk 4’te bitiren kulüplerden 4 oyuncu olduğunu belirterek, “Bir gün kulüplere teklifte bulunacağım, Türk Milli Takımı ile Türkiye’de oynayan yabancıların maç yapmasını teklif edeceğim. Çünkü 2000’li yıllarda Real Madrid’in, Milan’ın İstanbul’a geldiği zamanlarda sahada 8 Türk oyuncunun olduğu dönemleri hatırlıyorum. O günleri yeniden getirebileceğimize inanıyorum. Altyapılardan yeterli sayıda oyuncu yetişmiyor. Gençleri ön plana itmemiz ve yatırım yapmamız gerek” dedi.

#Rusya
#İstanbul
#İran
#Türkiye
6 yıl önce