|

Ndiaye gelirse Donk stopere

Galatasaray’da sezon başından bu yana önliberoda forma giyen Donk’u asıl yeri olan stoperde kullanmak isteyen teknik heyet Ndiaye’nin dönmesini bekliyor. Henüz hazır halde olmayan Senegalli futbolcu, Kasımpaşa maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. Ndiaye yetişirse Donk, Kasımpaşa maçında stoperde görev alacak.

Umut Yılmaz
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 05:33 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Teknik heyet Ndiaye’nin dönmesini bekliyor.
Teknik heyet Ndiaye’nin dönmesini bekliyor.

Transfer sezonu bitmeden kadrosunu güçlendirmek istediği bölgeler arasında stoper de yer alan ancak bu bölgeye takviye yapamadan sezona giren Galatasaray’da gözler Badou Ndiaye’ye çevrilmiş durumda. Sarı-kırmızılıların İngiliz ekibi Stoke City’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Senegalli oyuncunun tam olarak hazır olmadığı öğrenildi. Dünya Kupası’nda boy gösteren, ardından da transferinin belirsizliği sebebiyle İngiliz ekibiyle tam olarak hazırlanamayan Ndiaye’nin, ligin 5. haftasıdaki Kasımpaşa maçına yetiştirilmeye çalışıldığı ifade edildi. Senegalli oyuncunun, yetişmesi halinde ise son dönemde orta sahanın gözdesi olan Ryan Donk eski görev bölgesi olan stopere dönecek.

SON 2 MAÇ YEDEK BEKLEDİ

Kasımpaşa’da 2014-2015 sezonunda stoper oynadığı dönemde 3 gol ve 3 asiste imza atan Donk, o dönemin Kasımpaşa teknik ekibi tarafından önliberoya çekilmişti. Hollandalı futbolcu o dönem gösterdiği başarılı önlibero performansının ardından Galatasaray’a transfer olmuştu. Kariyerinde 118 maç stoper olarak görev yapan Donk, 101 kez de önliberoda oynadı. 32 yaşındaki oyuncu, bu sezon ligin 4 haftası geride kalırken 2 maçta forma giydi ve 162 dakika süre aldı. Sezonun ilk 2 haftasındaki Ankaragücü ve Göztepe maçlarında ön liberoda forma giyen Donk, ardından yapılan Alanya ve Trabzonspor karşılaşmalarında ise yedek kulübesinde bekledi.

Aslan, İstanbul’u Muğdat’la yendi

Galatasaray, ligin 5. haftasında Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıkları kapsamında İstanbulspor ile yaptığı özel karşılaşmayı 2-1 kazandı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada Galatasaray, İsmail Çipe (Dk. 74 Batuhan Şen), Mariano (Dk. 46 Ahmet Çalık), Rodrigues (Dk. 80 Serkan Sefil), Selçuk İnan (Dk. 57 Mikail Okyar), Sinan Gümüş (Dk. 46 Eren Derdiyok), Donk, Ndiaye (Dk. 65 Metehan Mertöz), Fernando (Dk. 46 Celil Yüksel), Ozan Kabak, Nagatomo ve Muğdat Çelik kadrosuyla mücadele etti. Sarı-kırmızılıların gollerini 11. ve 34. dakikada Muğdat Çelik kaydetti. İstanbulspor’un tek golü ise 64’te Şiyar’dan geldi. Galatasaray, hazırlıklarına 1 günlük aranın ardından yarın yapacağı çift antrenmanla devam edecek.


Maicon’a özgüven aşısı

Transferin son günlerinde Arap ekibi Al Hilal’e transferi, karşı kulübün belgeleri yetiştirememesi nedeniyle yatan ve sarı-kırmızılı takımda kalan Maicon’a teknik ekip tarafından sürekli olarak özgüven aşılanıyor. Son maçlardaki hatalarıyla kafasını toplayamadığını gösteren Brezilyalı futbolcu, teknik kadrosu tarafından takıma kazandırılmaya çalışılıyor. Sol ayak altında ödem bulunan Maicon, dünü ise tedavi ve özel program dahilinde çalışarak geçirdi.

İBB’den stada düzenleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Telekom Stadyumu’nun girişine asfalt dökerek düzenleme yaptı. Sarı-kırmızılı takımın stadyumunun metro çıkışı, taraftar girişi ve Passolig gişelerinin bulunduğu noktada bozulan zemine İBB tarafından asfalt çalışması yapıldı. G.Saray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ise çalışmaların fotoğrafını sosyal medyadan paylaşarak, “Teşekkür ediyoruz İstanbul Büyükşehir Belediyesi” ifadelerine yer verdi.

#Galatasaray
#Süper Lig
6 yıl önce