|

Operasyonda 2. perde

Ciddi bir nakit girişi sağlamak için kulübün ücretsiz kullandığı gayrimenkulleri 46.9 milyon TL bedelle yeniden kiralayan Bordo-Mavililer, bu kez İstanbul Kartal'da bulunan tesisleri önce alıp sonra TOKİ'ye satmak için İstanbul Defterdarlığı'na başvurdu

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 12/10/2014 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 12/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Operasyonda 2. perde
Operasyonda 2. perde

İstanbul Borsası'nda işlem gören Sportif A.Ş. şirketinde yaşanan öz sermaye sorununu "taşınmazların devri " yöntemiyle aşmayı planlayan Trabzonspor'da, şimdi de gözler ciddi bir nakit girişi için başlatılan bir diğer operasyonda. İstanbul Kartal'da bulunan tesislerin önce alınıp ardından TOKİ'ye satılmasıyla ilgili başlatılan süreçte ikinci aşamaya gelindi. Bir süre önce Kartal Belediyesi'ne tesislerin imar durumunu soran bordo-mavililer, İstanbul Defterdarlığı'na da satın alım için başvurdu.

DEFTERDARLIĞIN ONAYI GEREKİYOR

Tesislerin irtifak hakkını elinde bulunduran kulüp, taşınmazlar için yapılan çalışmaları da gerekçe göstererek, kanuna dayalı satış talebinde bulundu. Eğer İstanbul Defterdarlığı satışa onay verirse kulüp, aldığı mülkiyet hakkını TOKİ'ye ciddi bir gelir karşılığında devredecek ve önemli nakit girdisi sağlayacak. Gerek İstanbul Borsası gerekse UEFA Fair-Play denetimleri sebebiyle verilen sürelerde ekonomik yapısını düzeltme zorunluluğu bulunan yönetim, projeye büyük önem veriyor.

ELDEKİ İMKANLAR KULLANILIYOR

Trabzonspor Kulübü, geçtiğimiz günlerde de Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin kiralama haklarını elinde bulundurduğu ve şirketin bugüne kadar ücretsiz kullandığı gayrimenkulleri, 46.9 milyon TL bedelle yeniden kiralamıştı. Bordo-mavililer, bu düzenlemeyle öz kaynaklarda önemli bir iyileştirme yapmıştı.

Onur'un şifası Uzakdoğu'dan

17 Ekim'de İstanbul'da ameliyat masasına yatacak tecrübeli kaleciyi Çinli doktor Freddie Fu ameliyat edecek.

Trabzonspor Kulüp Doktoru Hakan Bozdoğan, takımda sakatlığı bulunan oyuncuların son durumları ile ilgili açıklama yaptı. UEFA Avrupa Ligi'ndeki Legia Varşova maçında sakatlanan, sonrasında çekilen MR'ında diz yan çarpraz bağlarında yırtık tespit edilen, en az 6 ay sahalardan uzak kalacak olan Onur Kıvrak'ın 17 Ekim Cuma günü ameliyat olacağı açıklandı. Kaleci Onur'un tedavi süresini kısaltmak isteyen Trabzonspor, Çinli Prof. Dr. Freddie Fu'yu Türkiye'ye getiriyor. Trabzonspor Kulübü, ABD'nin Pittsburgh Üniversitesi Hastanesi'nde Ortopedik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Freddie Fu ile ameliyatın Türkiye'de yapılması için anlaşmaya vardı.

Onur, 2010-11'de de ciddi bir sakatlık yaşamış ve ardından ABD'nin Pittsburgh Üniversitesi'nde Çinli Prof. Dr. Freddie Fu tarafından ameliyat edilmişti. Aynı doktor ile yeniden anlaşmaya varan bordo-mavililer, Onur'un ameliyatını 17 Ekim'de İstanbul'da yaptıracak.

10 yıl önce