|

Ozan Kabak Stuttgart'ta

Galatasaray’da teknik heyet ile görüştükten sonra kalma kararı alan Ozan Kabak, cazip teklifle kararını değiştirdi ve Stuttgart’a ‘Evet’ dedi. Alman ekibinin 12 milyon Euro’luk teklifi sarı-kırmızılı yönetim tarafından kabul edilirken, genç oyuncunun da sözleşme gereği bu bedelin yüzde 10’u olan 1.2 milyon Euro’yu alacağı öğrenildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 17/01/2019 Thursday
Güncelleme: 04:11 - 17/01/2019 Thursday
Yeni Şafak
Ozan Kabak
Ozan Kabak

Bir süre önce ayrılması gündeme gelen ancak teknik ekip ile görüştükten sonra sezonun sonuna kadar Galatasaray’da kalma kararı alan Ozan Kabak için Stuttgart yeni bir teklif yaptı. Bu teklif sarı-kırmızılı kulüp tarafından kabul gördü. Bundesliga ekiplerinden Stuttgart’ın, daha önceki teklifinin reddedilmesinin ardından rakamı arttırdığı ortaya çıktı. Stuttgart’ın, Galatasaray’a bu kez 12 milyon Euro teklif ettiği bilgisine ulaşıldı. Bu bedelin 1.2 milyon Euro’su Ozan’a gidecek. Ozan ile yapılan sözleşmeye 7.5 milyon Euro’luk serbest kalma bedeli eklenirken, bu bedelin üzerinde yurt dışına transfer olması halinde yüzde 10’unun 2000 doğumlu oyuncuya gideceğine dair bir madde daha eklendi. Yurt içi için geçerli olmayan bu madde Ozan’ın Stuttgart’a 12 milyon Euro’ya transfer olması sonrasında devreye girdi. Futbolcu bu transferde bonservis bedelinden 1.2 milyon Euro kazanacak. Galatasaray’ın kasasına ise 10.8 milyon Euro girmiş olacak. Ozan Kabak’ın menajeriyle de temas kuran Alman ekibi, 18 yaşındaki futbolcuyu sezon sonu değil, Ocak ayında kadrosuna katmak istediğini bildirdi. Sarı-kırmızılı yönetimin maaşına henüz zam yapılmaması ve Stuttgart’ın 1,8 milyon Euro maaş teklif etmesi nedeniyle Ozan Kabak’ın transfer olmak istediği, bu kararını yönetime ilettiği öğrenildi. Genç oyuncu dün takım arkadaşları, teknik heyet ve çalışanlarla vedalaştı. Almanya’ya gidecek olan 18 yaşındaki futbolcunun, kısa süre içerisinde Türkiye’den ayrılacağı ifade edildi. Sarı-kırmızılıların Ozan’ın yerine alternatif arayışlarına başlayacağı da ifade edildi.

TEKNİK HEYETTEN ONAY

Ozan transferi konusunda kısa bir süre içerisinde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Teknik heyetin Ozan transferi konusundaki tavrı ise olumlu yönde oldu. Bilindiği gibi Serdar Aziz ve Eren’in kadro dışı bırakılması, Rodriges’in ise satışının ardından takviye beklenen sarı-kırmızılılarda, transferlerin gecikmsi teknik heyet ve yönetimin arasını açmıştı. G.Saray alt yapısından yetişen Ozan, bu sezon Galatasaray formasıyla Süper Lig’de 13, Şampiyonlar Ligi’nde ise 4 maçta forma giydi.

  • CENGİZ: GENÇLERE İLHAM OLACAK
  • Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ozan Kabak’ın transferini, sarı-kırmızılı kulübün gücünü ve vizyonunu ortaya koyan ve Türk futbolu açısından örnek teşkil eden önemli bir başarı olarak değerlendirdi. Genç futbolcunun Stuttgart’a transferinin Türkiye’deki tüm altyapı oyuncularına ve gençlere ilham veren, rüyalarının gerçekleşebileceğine dair güven aşılayan bir gelişme olduğunu belirten Cengiz, şunları söyledi, “Ozan Kabak’ın başarısı Türkiye’deki tüm gençlerin umudunu tazelemiş, onlara rüyalarının gerçek olabileceğine dair inanç ve ilham vermiştir.”
  • SEMİH KAYA GERİ DÖNÜYOR
  • Devre arası transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, altyapısından yetişen eski futbolcusu Semih Kaya’yı gündemine aldı. Sarı-kırmızılı ekip, Çekya ekiplerinden Sparta Prag forması giyen 28 yaşındaki stoperin transferi için girişimlere başladı. Genç stoperi Ozan Kabak’ı Stuttgart’a satan Galatasaray, Serdar Aziz ile de yollarını ayırmıştı. Sarı-kırmızılı takımdan geçen sezon 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Sparta Prag’a transfer olan Semih Kaya için Galatasaray Kulübü girişimlerine başlarken, eski futbolcusunu bedelsiz kiralayacağı öğrenildi. Kulübün mali tablosu ve FFP kriterleri nedeniyle Galatasaray’ı düşünerek ekonomik adımlar atmaya çalışan sarı-kırmızılı yönetim, teknik heyetin de onayı ile 27 yaşındaki futbolçuyu sezon sonuna kadar bedelsiz olarak Çek ekibinden kiralayacak. Hem Ozan hem de Semih’in menajeri aynı olduğu için bu transferin sorun olmayacağı düşünüyor. Semih Kaya bu sezon Sparta Prag’da 12 maça çıktı.

#Galatasaray
#Stuttgart
#Ozan Kabak
5 years ago