|

Puan farkını kapatacağız

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Mariano, sarı-kırmızılı takımda mutlu olduğunu belirtti. Ligdeki 6 puanlık farkın kolay kapanacağını dile getiren tecrübeli oyuncu, Avrupa Ligi’yle ilgili olarak da “Umarım kupa gelir ve G.Saray tarihine adımızı yazdırırız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 04:01 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Mariano Filho
Mariano Filho

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Mariano Filho, sarı-kırmızılı takımda mutlu olduğunu, kulübün sözleşmesini uzatmak istemesine olumlu yanıt vereceğini söyledi. Mariano, “Flamengo’nun bana ilgisi olduğunu duydum ama Galatasaray ile 1,5 yıl daha kontratım var ve ben burada kalmak istiyorum” dedi. Ailesi ile İstanbul’da çok mutlu olduğunun altını çizen Mariano, “Kulüp sözleşmemi uzatmak isterse ben de uzatmak isterim. Tabii bu sadece benim elimde değil. Kulübün düşüncesi çok önemli”dedi.

KENDİMİZE GÜVENİYORUZ

Brezilyalı futbolcu, Galatasaray’ın ilk yarıda beklenenden fazla puan kaybetmesinin sebeplerini, sakatlıklara ve cezalara bağlarken, “Bunlar da ister istemez takımı olumsuz etkiledi. 6 puanlık fark kapanabilecek bir puan farkı. Geçmişte daha büyük puan farkları kapandı. Başakşehir’le de ikinci yarıda kendi sahamızda oynayacağız. O yüzden kapanmayacak bir fark yok. Biz kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu. Mariano, “Şampiyonluk yolunda hangi takımla daha büyük bir çekişmeye gireceğinizi düşünüyorsunuz?” sorusuna “Özellikle bir takım adı söyleyemem. Galatasaray’a karşı rakiplerin nasıl konsantrasyon sağladığını da biliyoruz. Derbiler zor görünebilir ama her maç zor. Şu rakip en ciddi rakibimiz, diyemiyorum. Önemli olan maksimum puanı alıp mutlu sona ulaşabilmek” şeklinde cevap verdi.

AVRUPA KUPASI İSTİYORUM

Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın her futbolcu gibi kendisi için de çok önemli olduğunu aktaran Mariano, “Gruplardan çıkmak isterdik ama bu ne yazık ki gerçekleşmedi. Şu anda Avrupa Ligi’nde gidebildiğimiz yere kadar gitmemiz gerekiyor. Benfica maçından güzel bir sonuçla ayrılıp üst tura çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Mariano, Galatasaray’ın, ligde 4 sezon üst üste şampiyon olduğu ve UEFA Kupası’nı aldığı başarılı dönemi bir daha yaşayıp yaşayamayacağı sorusu üzerine şöyle konuştu, “Bu başarının Galatasaray tarihinde ne kadar önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Biz de bunu tekrarlamak isteriz. Futbol sürprizlerle dolu bir oyun. Kimse ‘olmaz’ diyemez. Ligde nasıl maç maç bakıyorsak, Avrupa Ligi’ne de öyle bakmamız gerekiyor. Şimdi önümüzde bir Benfica maçı var ona odaklanmamız gerek. Tabii sonunda bir kupa olursa çok mutlu oluruz. G.Saray gibi büyük bir camianın tarihine adımızı yazdırmış oluruz. Umarım kupa gelir.”

  • GECEKONDU MAHALLESİNDE BÜYÜDÜM
  • Brezilya’da Favelada adı verilen gecekondu mahallesinde büyüdüğünü belirten Mariano, “Hırsızlık, gasp, adam öldürme, uyuşturucu gibi kötü şeylerle dolu bir ortamda büyüyorsunuz. Bir spor dalına yönelirseniz şanslısınız. Birçok arkadaşım kötü yola yöneldiği için şu anda hayatta değil. Ailemle tahta bir evde kötü şartlanda yaşıyordukKazandığım ilk düzgün maaşla onlara ev aldım. Bu benim için inanılmaz büyük mutluluktu” dedi.
#Galatasaray
#Mariano Filho
5 yıl önce