|

Şampiyon Reverter

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün düzenlenen Bursa-İstanbul etabıyla sona erdi. Bu etabı Sam Bennet kazanırken, TUR 2018’in genel klasmanında mutlu sona ulaşan ve turkuaz mayonun sahibi ise Eduard Prades Reverter oldu. İspanyol bisikletçi, tur etabı kazanmadan şampiyon oldu

Ergün Balcı
04:00 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:16 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu İspanyol bisikletçi kazandı
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu İspanyol bisikletçi kazandı

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu (TUR 2018) Euskadi Basque Country-Murias takımından İspanyol sporcu Eduard Prades Reverter kazandı. Konya’da 9 Ekim’de başlayan TUR 2018’in 6. ve son etabı, Bursa-İstanbul’da yapıldı.

Bursa’da başlayan etabın startı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda verildi. Bisikletçiler, turun son etabında Selçukgazi ve Orhangazi Tünellerini geçtikten sonra Osmangazi Köprüsü’ne vardı ve ardından Avrasya Tüneli’nden geçerek Sultanahmet Meydanı’nda yarışı tamamladı. Bursa-İstanbul etabını, Bora-Hansgrohe takımının İrlandalı sporcusu Sam Bennett, 3 saat 36 dakika 28 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirerek TUR 2018’deki 3. etap zaferine ulaştı.

Bennett’i 5’er saniye geriden takip eden Eduard Prades Reverter ikinci, BMC Racing Team’den Lüksemburglu Jean-Pierre Drucker ise üçüncü oldu. Finişe metreler kala yaşanan kaza yürekleri ağızlara getirirken hiçbir sporcu yaralanmadı.

STATÜ GEREĞİ MUTLU SONA ULAŞTI

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda genel klasman birinciliğini, Euskadi Basque Country-Murias takımından İspanyol Eduard Prades Reverter kazandı. Turda hiç etap galibiyeti bulunmayan Prades, toplam derecelere bakılarak organizasyonu birinci tamamladı ve ‘turkuaz mayo’nun sahibi oldu. Astana Pro takımından Kazakistanlı Alexey Lutsenko ikinci, Team Katusha Alpecin ekibinden Avustralyalı Nathan Haas ise üçüncü sırada yer aldı.

Turkuaz Mayo’nun son etapta el değiştirmesi dikkat çekti. Dünkü son etap sonunda ikinci sırayı alan Euskadi Basque Country Takımı’ndan Eduard Prades Reverter, 6 saniyelik zaman priminin sahibi olarak güne lider başlayan Astana bisikletçisi Alexey Lutsenko ile eşit zamana ulaştı. Statüye göre, altı etapta elde edilen sıralamalar toplamı daha düşük olan Prades, böylece Turkuaz Mayo’nun sahibi oldu ve TUR’u kazandı. Alexey Lutsenko ise aynı zamana sahip olmasına rağmen ikinciliğe geriledi.

NIEMIEC’E JÜBİLE YAPILDI

Bursa-İstanbul etabı öncesinde 135 sporcu duygusal anlar yaşadı. Emirates Takımı’ndan Przemyslaw Niemiec aktif spor hayatını noktaladığını açıkladı ve faal sporculuk hayatında son kez yarış koşacağını açıkladı. Tüm bisikletçiler Polonyalı bisikletçiyi alkışlayarak etaba başladı.

ÖDÜLLER SULTANAHMET MEYDANI’NDA VERİLDİ

Etabın sprint primi sonuçlarıda belli olurken, Sport Vlaanderan Takımı’ndan Preben Van Hecke çizgiyi geçen ilk sporcu oldu. İkinciliği Türk Milli Takımı’ndan Muhammed Atalay alırken, üçüncü ise Delko Marseille Provence Takımı’ndan Nikolay Mihaylov oldu. Türkiye Güzellikle mayosunu ise Türk Milli Takımı’ndan Onur Balkan üst üste ikinci kez elde etti. Sultanahmet Meydanı’nda yapılan ödül töreninde derece giren sporculara madalya ve kupaları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı takdim etti.

  • İLKLERE İMZA
    ATILAN TUR
  • İstanbul-İzmir karayolunu hayli kısaltan, bağlantı yollarınında tamamlanmasından sonra aynı güzergahtaki il ve ilçelere ulaşımı büyük ölçüde ferahlatan Osmangazi Köprüsü’den ilk kez Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun organizasyonu ile bisikletçiler geçti. Geçiş sırasında müthiş görüntüler canlı yayınla dünyanın birçok evine ve izleyenine ulaştı. Bisikletçiler, Kadıköy’ü kat ettikten sonra ise yine bir ilke daha imza attılar. Türkiye’nin gururu olan Avrasya Tüneli’ne girerek Dünya’da ilk kez denizin altından geçen bisikletçiler ünvanını aldılar. Burada 3 kilometre 340 metreyi geçen sporcular daha sonra Sirkeci istikameti ile Sultanahmet Meydanı’na doğru geldiler.
#Eduard Prades Reverter
#Bursa
#İstanbul
6 yıl önce