|

Servet'ten altın Nur'dan bronz

Şampiyon Servet Tazegül, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla salonda tur attı. Servet ve diğer sporculara madalyalarını Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin verdi

.
00:00 - 5/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:06 - 5/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Servet'ten altın Nur'dan bronz
Servet'ten altın Nur'dan bronz

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın 4. ve son gününde, Servet Tazegül Avrupa Şampiyonu oldu. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen turnuvanın son gününde tatemiye çıkan 2012 Londra Olimpiyatları'nın altın madalyalı ismi, erkekler 68 kiloda sırasıyla Bulgar, İspanyol ve Moldovalı rakiplerini yenerek finale çıktı. Servet finalde finalde Rus rakibi Aleksey Denisenko ile 10-10 berabere kaldığı maçı, 'Altın vuruş' kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Kadınlar 67 kiloda ise Nur Tatar ise yarı finalde Rus Baryshnikova'ya 5-4 yenilerek bronz madalyayla yetinmek zorunda kaldı. Erkekler 74 kiloda Rıdvan Baygut, ve Kadınlar 53 kiloda Hatice Kübra Yangın elendi. Turnuvada Türkiye ülke olarak 6., erkeklerde 3., kadınlarda ise 10. oldu.

BAŞBAKAN'A VERDİĞİM SÖZÜ TUTTTUM

Servet Tazegül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tuttutuğunu söyledi. Tazegül, 'Başbakan Erdoğan'a şampiyon olacağıma dair söz vermiştim. Sözümü tutmanın mutluğunu yaşışorum. Asıl hedefim olimpiyatlar' diye konuştu.


10 yıl önce