|

Sosa Trabzon'da

Transfer dönemi boyunca 10 numara pozisyonu için çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, bombayı Jose Sosa ile patlattı. Milan forması giyen Arjantinli yıldız isimle 3 yıllık anlaşmaya varan bordo-mavililer, bu transferle birlikte takviye yapmak istediği bütün bölgelere oyuncu alarak kadrosunu revize etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:42 - 9/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Milan forması giyen Arjantinli yıldız Sosa Trabzonspor'da.
Milan forması giyen Arjantinli yıldız Sosa Trabzonspor'da.

Kuruluşunun 50. yılında zirve mücadelesi içinde olmak için Gençlerbirliği'nden Kamil Ahmet Çörekçi, İspanya ekibi Celta Vigo'dan Theo Bongonda, Milan'dan Juraj Kucka, Çin kulübü Beijing Guoan'dan Burak Yılmaz ve Fransa ekibi Marsilya'dan Tomas Hubocan'ı kadrosuna katan Trabzonspor, son takviyesini yine bir yıldızla yaptı. Uzun süredir 10 numara pozisyonu için görüşmelerini sürdüren bordo-mavili kulüp, geçtiğimiz sezonu Milan'da geçiren Arjantinli yıldız oyuncu Jose Sosa ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Karadeniz ekibi için dün sabah saatlerinde İstanbul'a inen 32 yaşındaki futbolcuyu yüzlerce bordo-mavili taraftar karşıladı. Arjantinli futbolcunun transferinde mutlu sona ulaşan bordo-mavililer, bu takviye ile planladığı bütün bölgeler için oyuncular alarak kadrosunu revize etti. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın transferi için bizzat ilgilendiği 32 yaşındaki futbolcu, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında Beşiktaş'ta forma giymiş ve son yılında şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Milan'a 5 milyon Euro bonservis verecek Karadeniz ekibinin, Arjantinli oyuncuya ise yıllık 3.5 milyon Euro net maaş ödeyeceği belirtildi.

DEVLERİN FORMASINI GİYDİ

Sosa, orta sahanın ortasında ve sağ kanatta görev yapabilien Sosa, profesyonel kariyerine Arjantin'in Estudiantes takımında başladı. 2007'de Bayern Münih'e transfer olan yıldız futbolcu, Almanya'da istediğini bulamazken, eski takımına kiralık olarak döndü. 2010 yılında İtalyan ekibi Napoli'ye, 2011'de ise Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv'e transfer olan Sosa, 2013-14 sezonunun ikinci yarısını kiralık olarak Atletico Madrid'de geçirdi. İspanya serüveninin ardından Beşiktaş'a transfer olan Arjantinli futbolcu, siyah-beyazlı kulüpte çıktığı 78 resmi maçta 21 gol atarken, 14 de asist yaptı. Ardından Milan'a geçen Sosa, kulübün Çinli yatırımcılara satılmasıyla birlikte forma şansı bulamadı. Geçen sezon Milan'la 19 maça çıkan Sosa, 3 asist yapmıştı.

Kontrolden geçti imzayı attı

Bordo-mavili takım için dün İstanbul'a gelen Arjantinli Sosa, Liv Hospital'de sağlık kontrolünden geçtikten sonra kulüp yöneticilerinden Gençağa Meriç'in de olduğu törenle sözleşmeye imza attı. Maliyeti 15.5 milyon Euro'yu bulacak olan 32 yaşındaki oyuncu, Gökhan Ünal (6.2 milyon Euro), Majeed (6 milyon Euro) ve Mierzejewski’den (5.2 milyon Euro) sonra bonservisine en çok para verilen isim oldu.


Yusuf Erdoğan Bursaspor'da

Bursaspor, Trabzonspor'un orta sahadaki etkili isimlerinden Yusuf Erdoğan ile her konuda anlaşma sağlandığını duyurdu. 25 yaşındaki futbolcu ile yıllık 500 bin Euro karşılığında 2 yıllığına sözleşme imzalanacağı bildirildi. 2014-15 sezonunda 1461 Trabzonspor'dan, Trabzonspor'a transfer olan Yusuf Erdoğan, 135 maçta 20 kez rakip fileleri havalandırırken, 16 asist yaptı. Yusuf, U21 Milli Takımı'nın formasını da 9 kez terletti. Geçen sezon Trabzonspor'da 30 maça çıkan genç oyuncu, 4 kez gol sevinci yaşadı. Dün Bursaspor ile 3 yıllık sözleşmeye imza atan Yusuf için Trabzonspor'un 1 milyon Euro bonservis bedeli alacağı açıklandı.

  • Luis İbanez Karabük'e gitti
  • Trabzonspor'a geldiği günden beri istenilen performansı sergileyemeyen ve kadro dışı kalan Luis İbanez, Kardemir Karabükspor'a 1 yıllığına kiralandı. Latovlevici'yi Galatasaray'a satan Karabük, Rumen futbolcunun boşluğunu İbanez'le doldurdu. Bordo-mavili kulüpten yılda 900 Bin Euro ücret alan Arjantinli sol bekin maaşının 450 bin Eurosu'nu Karabük’ün karşılayacağı ifade edildi. Sözleşmesi feshedilen Aykut Demir TFF 1. lig ekibi Giresunspor, Sefa Yılmaz ise Boluspor ile anlaştı.
Volkan Şen geri döndü

Bordo-mavililerin, F.Bahçe'de sözleşmesi feshedilen eski oyuncusu Volkan Şen ile 3 yıllık anlaşma sağladığı belirtildi. Birçok Süper Lig ekibiyle adı anılan Volkan Şen'e bordo-mavililerin yıllık 850 bin Euro ödeyeceği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere Volkan Şen, 2011 yılında Bursaspor'dan Trabzonspor'a 3.6 milyon Euro bonservisle transfer olmuş ve 57 maçta forma giyerken, 7 gol atarken, 5 de asist yapmıştı. Son olarak F.Bahçe forması giyen 30 yaşındaki oyuncu, bir süredir boşta bulunuyordu.

#Trabzonspor
#Sosa
#Yusuf Erdoğan
7 yıl önce