|

SOSYETE PAZARI

Kulüpler elindekileri satamazken, alacaklarını da 'mübadele' yolu ile bünyesine katmaya çalışıyor. 205 futbolcunun yeraldığı sosyete pazarında 5 birinci lig takımı daha siftah bile yapamadı.Kriz futbolcuları da vurdu

.
00:00 - 25/06/2001 Pazartesi
Güncelleme: 17:28 - 12/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
 SOSYETE PAZARI
SOSYETE PAZARI

Türkiye'deki ekonomik kriz futbol kulüplerini de vurdu. Süper lig'de mücedele edecek olan 18 takım satış listesine koyduğu futbolcuların çoğunu satamadı. 15 Haziran'da kulüpleriyle anlaşamayarak satış listesine konulan 205 futbolcu kendilerine talip çıkmasını bekliyor. 4 Büyük kulüpten 16 futbolcusu satış listesinde bulunan Trabzonspor ilk sırada yeralıyor. Bunu 12 futbolcuyla Fenerbahçe takip ederken Beşiktaş ve Galatasaray'ın 10 oyuncusu satış listesinde. Listede 3 futbolcusu bulunan Süper Lig'in yeni ekibi Malatyaspor iç transferi 3 futbolcu dışında firesiz atlatan tek kulüp. 4 futbolcusu satışta bulunan Bursaspor ise ikinci sırada yeraldı.

Ne alan ne de satan var

19 futbolcusu satış listesinde bulunan Denizlispor birinci sırada bulunurken bu kulübü 16 futbolcuyla Trabzonspor takip etti. Dış transferde 5 kulüp bugüne kadar sessiz kaldı. İç transferde kriz yaşayan kulüplerden Denizlispor, Bursaspor, Diyarbakırspor, Kocaelispor ve Malatyaspor dış transferde henüz siftah yapmadılar. İç transferde ise satış listesine koyduğu futbolculardan Ankaragücü, Antalyaspor, Bursaspor, Denizlispor, Diyarbakırspor, Gaziantepspor, İstanbulspor, Kocaelispor ve Samsunspor kulüpleri de futbolcu satamamalarıyla dikkat çektiler. Dış transferin ise en hareketli takımları olarak da Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Trabzonspor olarak ön planı çıktılar.

ANKARAGÜCÜ: Kennedy, Rogerio, Celalettin, Fuat, Hüseyin, Özkan.

ANTALYASPOR: Hüseyin, Atilla, Nuri, Şenol, Ahmet Sönmez, Selahattin, Musiç, Andjelkoviç, Damjanac, Taylan, İlker, Fatih, Şenol.

BEŞİKTAŞ: Shorunmu, Ali Eren, Halilagiç, Ekrem, Fazlı, Murat Alaçayır, Salih, Sellami, Emre, Ayhan.

BURSASPOR: Erkan, Tayfun, Mustafa Er, Moshoeu

DENİZLİSPOR: El Saka, Yousef, Coulibaly, Mustafa, Dursun, Cengiz, Hakan, Hakan Çimen, Adama Guaye, Ramazan, Aydın, Tuncay, Mehmet, Kerem, Güven, Serhan, Tarkan, Hüseyin, Nail.

DİYARBAKIRSPOR: Alpaslan, Armağan, Şenol, Erdal, Aykut, Serdar, Hasan Tunç, Hüseyin, Meriç, Hasan Çelik, Turgay, Yüksel, Nedim, Cevat, Sinan.

FENERBAHÇE: Celil, Oulare, Kemalettin, Saffet, Murat, Ömer, Aygün, Tufan, Efe, Haluk, Ali.

GALATASARAY: Ahmet Yıldırım, Marcio, Capone, Mehmet Aksu, Emrah, Saffet, Ufuk, Osman, Orkun, Savaş.

GAZİANTEPSPOR: Hakan Bayraktar, Fatih Tekke, Mustafa Şahintürk, Erhan Albayrak, Ramazan, Hakan Yiğit, Halit, Muharrem, Engin, Hikmet, Murat, Ahmet.

GENÇLERBİRLİĞİ:Tolga, Kona, Hasan Sönmez, Hasan Binici, Mehmet, Yalçın, Ersan, Phiri, Damir.

SAMSUNSPOR: Şevket, Mustafa Özsöğüt, İlkan, İlhan, Mustafa Akhanım, Kurthan, Sertan, Yücel, Levent, Uğur, Şinasi, Ümit Özışık, Kadir, Orhan, Yavuz.

İSTANBULSPOR: Bushi, Zdravkov, Haluk, Mithat, Niyazi, Murat, Ahmet, Hakan, Eser.

KOCAELİSPOR: Ahmet, Lazarov, Halil İbrahim, Ergin, Bülent, Ali, Murat, Soner, Orhan Kaynak, Öner, Nihat, Yahya, Ali Çakır, İlhan, Ahmet.

MALATYASPOR: Erhan Koç, Fuat, Mehmet Altıok.

ÇAYKUR RİZESPOR: Kürşat, Ümit Ozan, Yusuf, Cengiz, Mevlüt, Haydar, Erhan, Ertunga, Oktay, Murat Özinal, Fatih, Cemal.

SAMSUNSPOR: Selahattin, Ali, Tümer, İlhan, Serkan Dökme, Mehmet, Serkan Karababa, Kenan Müslim, Engin, Rıfat, Sabri, Baidoo, Souza, Silva.

TRABZONSPOR: Abdülkadir, Yusuf, Nesim, Tamer, Mehmet İpek, Okan Özke, Mustafa Özmen, Murat Bölükbaşı, Tansel, Orhan, Milosevski, Gökhan, Akın, Teoman, Kadir, Seyit Cem.

YİMPAŞ YOZGATSPOR: Gökmen, Tarık, Murat, Mustafa, Selim, Savaş, İsmail, Ekrem, Yusuf, Şevki.

23 yıl önce